Almanya ‘otomobile göre park ücreti’ni tartışıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya ‘otomobile göre park ücreti’ni tartışıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 13:23

Almanya’da hem katlı hem de sokaklardaki otoparklarda aracın büyüklüğüne, kapladığı alana veya otomobilin fiyatına bakılmaksızın tek bir park tarifesi uygulanıyor. Ancak bu uygulama tartışma konusu durumunda.

Haberin Devamı

OTOMOBİL konularındaki araştırmalarıyla tanınan Prof. Dr. Ferdinand Dudenhöffer’in başlattığı tartışma, hemen hemen her otomobil sahibinin de ilgisini çekiyor. Prof. Dudenhöffer’e göre araçların büyüklüğüne ve kapladığı alana göre park ücreti alınmaması adaletsiz ve haksız bir uygulama. Dudenhöffer “Eğer bir araç bir araçlık parrk yeri işgal ediyorsa bir araçlık park üceti ödemeli. Ancak bir araç birbuçuk araçlık alan işgal ediyorsa o aracın sürüsü de birbuçuk park alanı ücreti ödemeli. Adaletli olan budur. Park ücreti uygulaması küçük araçlar ve büyük araçlar olarak ikiye ayrılmalı” dedi.

Almanya ‘otomobile göre park ücreti’ni tartışıyor

OTOMOBİLLER BÜYÜDÜ
Duisburg-Essen Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre son dönemlerde üretilen otomobiller 1990 yıllarında üretilenlere göre 12 ile 15 santim kadar daha geniş. Özellikle jipler normal otomobillere göre daha fazla park alanı işgal ediyor. Örneğin normal bir otomobilin genişliği bir metre 92 santimken Volkswagen Touareg’in genişliği iki metre 19 santim. Bu da normalden daha fazla park alanı demek.

BAKMADAN GEÇME!