Almanya, Noel’de köpek hediyesini yasakladı

Güncelleme Tarihi:

Almanya, Noel’de köpek hediyesini yasakladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2018 10:40

Almanya, “Bir köpek ömürlüktür, sadece yılbaşı için değil” sloganıyla evcil hayvanların Noel hediyesi olarak satın alınmasını yasakladı. Kararın ardından düzinelerce hayvan barınağı, yeni yıl için hiçbir hayvanı sahiplendirmeyecek.

Haberin Devamı

KONUYLA ilgili Avrupa’nın en büyük hayvan barınağından yetkililerin yaptığı açıklamada, “Hayvanlar ihtiyaçları ve duyguları olan canlılar, sürpriz hediye değiller” denildi. Yasağın destekçilerine göre hayvanların son dakikada düşüncesizce satın alındıktan bir süre sonra barınağa geri getirilmesi büyük sorun oluşturuyor. Bremen Hayvan Barınağı Sözcüsü Gabriele Schwab, “Yasak, yeni yıl tatilinden sonra barınağa geri atılan istenmeyen hayvanların sayısını düşürür” dedi.
Geçici olarak uygulanması planlanan yasak, hayvanların hediye olarak verilmesinin önüne geçmek amacıyla konulacak. Ailelerin hızlı karar vermelerini önlemek adına onlara belirli bir süre tanınacak. Hayvan barınakları yasak boyunca ziyarete açık olacak. Ancak aileler hayvan satın alabilmek için ocak ayını bekleyecek.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!