Almanya mülteciye yer bulamıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya mülteciye yer bulamıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2015 15:37

Almanya mültecileri nereye yerleştireceğini şaşırdı. Mültecilerle yerliler arasında hava geriliyor. Mültecilere hazırlanan yurtlara saldırılar artıyor. Ülke mülteci sorununda iflas tehlikesiyle baş başa.

Haberin Devamı

Dünya, tarihinin en büyük göç dalgasını yaşıyor. BM Mülteciler örgütü sayılarına göre 60 milyon civarında insan göç halinde. Bunun 16.7 milyonu iç savaş, terör ve şiddet nedeniyle mülteci konumunda.

Suriye’de iç savaşta Türkiye yaklaşık 2 milyon Suriyeli mülteci aldı. Bir günde Suriye’den Türkiye’ye 18 bin insan girdiği günler oldu. Almanya’ya geçen yıl sığınan mülteci sayısı 200 bin. Bu yıl 300 bini bulacağı tahmin ediliyor. Almanya her an patlamaya hazır mülteci sorunuyla karşı karşıya. Spor salonları ve çadırları dolduran mülteciler yaklaşan kış mevsimine kadar nereye yerleştirilecek?
Mültecilere hazırlanan binalara son 6 ayda 200 aşkın saldırı yaşandı.

Cuma günü Dresden kentinde mülteciler için inşa edilen çadır kente karşı aşırı sağcı NPD gösterisi şiddete dönüştü. Şişeler, taşlar ve fişekler havada uçuştu. Çadırkenti hazırlayan Kızıl Haç çalışanları saldırıya uğradı. Heidelberg’teki bir toplantıda Baden Württemberg eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney’i çevre sakinleri yuhaladı. Eyalet Başbakanı Yeşillerli Winfried Kretschmann daha fazla polis ve sosyal danışman vaadiyle Almanları yatıştırmaya çalıştı.

Almanya mülteciye yer bulamıyor


OLAYLAR KORKUTUYOR

Bir yanda çadır ve spor salonlarında iç içe yaşayan mülteciler arasında çıkan kavgalar, diğer yanda mültecilerle yerliler arasında artan gerilim ve mülteci yurtlarına saldırılar Almanya’yı son derece korkutmaya başladı. Eyalet yetkilileri artık sınırlar aşılıyor uyarısında bulundu. Almanya’da merkezi hükümet de gelişmelerden oldukça endişeli.

Frankfurter Allgemeine Sonntags gazetesinin haberine göre Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere Başbakanlıkta yapılan toplantıda mülteci sorununun çözümünde iflasın eşiğinde oldukları uyarısında bulundu. Toplantıda Göç ve Mülteciler Dairesi Başkanı da aynı uyarıyı paylaştı. Bakan de Maiziere, özellikle spor salonları ve çadırlarda

dolup taşan mülteci görüntülerinin Alman toplumunda mültecileri kabullenmeyi azalttığına dikkati çekti. Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, mülteci sorununu gelecek yılların en büyük meselesi olarak niteledi.

Almanya mülteciye yer bulamıyor


Üç gösterici yaralandı En son geçen cuma günü Dresden’de mülteciler için planlanan çadır kente karşı aşırı sağcı NPD yanlıları gösteri düzenledi. Karşı göstericiler de NPD’lileri protesto etti. NPD’lilerin attığı taş ve şişelerden üç karşıt gösterici yaralandı. Polis, olayları bastırmada zorlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!