Almanya, mültecilerin toplama kampına yerleştirilmesini tartışıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya, mültecilerin toplama kampına yerleştirilmesini tartışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 16:18

Almanya'da bazı mültecilerin eski bir Nazi toplama kampının bulunduğu alandaki binalara yerleştirilmek istenmesi üzerine çıkan tartışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Schwerte Belediyesi, 21 mülteciyi, eskiden Nazi toplama kampı olarak kullanılan alana yerleştirmeyi planladığını açıklamasının ardından tepkilere rağmen bu kararından dönmeyeceğinin sinyalini verdi.

Schwerte Belediyesi basın birimi, konuyla ilgili sorulara cevap vermekten kaçınarak önceki açıklamalarının geçerli olduğunu bildirdi.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Schwerte Belediye Başkanı Heinrich Böckelühr, eskiden Nazi toplama kampı olan alanda o yıllara ait çok fazla binanın kalmadığını, buraya 1950'li yıllarda binalar yapıldığını ve mültecilerin burada kalacaklarını açıklamıştı.

Bazı mühendis ve mimarlar söz konusu alanda bulunan evlerin rutubet sıkıntısını çözmek için çalışıyor.

Belediyenin kararına, başta Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft olmak üzere birçok sivil toplum örgütü ve Musevi dernekleri karşı çıktı.

Haberin Devamı

Eyalet Başbakanı Kraft, belediyenin aldığı kararı tekrar gözden geçirmesini istedi. Ancak tüm tartışmalara rağmen Schwerte Belediyesi'nin aldığı karardan dönmeyeceği ifade ediliyor.

Nazi toplama kampı olarak 1945'te kurulan yerde bulunan mülteci barınağına ilk etapta Bangladeş, Mısır, Gine ve Fas'tan gelen 11 mültecinin yerleştirilmesi öngörülüyor. Diğer 10 mültecinin ise tadilat çalışmalarının ardından getirilmesi planlanıyor.

Almanya'da Schwerte'den sonra Bavyera eyaletinde bulunan Augsburg kentinin de aynı şekilde mültecileri eskiden Nazi toplama kampı olarak kullanılan alana yerleştirmek istediği iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!