Almanya kendi cumhurbaşkanından rahatsız

Güncelleme Tarihi:

Almanya kendi cumhurbaşkanından rahatsız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2015 13:15

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın, ziyaret ettiği ülkelerde diplomatik nezaket kurallarını hiçe sayarak Almanya’nın dış politikasına zarar veren Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’tan rahatsız olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Alman haftalık haber dergisi Spiegel internet sayfasında yer alan haberde Alman Dışişleri’nin, Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’tan duyduğu memnuniyetsizliğe yer verdi.

Spiegel haberinde Cumhurbaşkanı Gauck’un Türkiye ziyaretinde sarf ettiği sözleri, Rusya’nın eşcinsellere karşı uygulamalarına olan tepkisi, Olimpiyatlara katılmaması ve açıklamaları gerginleşen ilişkilere örnek olarak verildi.

Dışişlerinin ve hükümetin bu memnuniyetsizliği yüzünden Suudi Arabistan Kralı Abdullah için düzenlenen merasimde Almanya‘yı eski cumhurbaşkanı Christian Wulff temsil etti. Başbakan Angela Merkell Wulff’u arayarak, Almanya adına katılmasını istemişti.

Merasimde batı dünyasında Ingiltere’yi Prens Charles ve Başbakan David Cameron, Fransa’yı Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya’yı Başbakan Dimitri Medvedev temsil etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!