Almanya ilk DEAŞ’lı aileyi Suriye’den getirdi

Güncelleme Tarihi:

Almanya ilk DEAŞ’lı aileyi Suriye’den getirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2019 12:50

Almanya, DEAŞ üyesi 31 yaşındaki Alman vatandaşı kadını ve üç çocuğunu Suriye’den getirdi. Gaziantep üzerinden Stuttgart’a getirilen kadın terörist, havaalanında tutuklanarak cezaevine kondu.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump, bir süre önce Avrupa ülkelerine seslenerek Suriye ve Irak’taki tutuklu vatandaşlarını almasını istedi. Almanya, bu uyarıdan sonra ilk DEAŞ’lı aileyi ülkeye getirdi. Üç çocuğuyla birlikte Gaziantep üzerinden Stuttgart’a getirilen ve havaalanında tutuklanan DEAŞ üyesi Alman kadının avukatı Mahmut Erdem, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Müvekkilim Özgür Suriye Ordusu elinde rehin olarak tutuluyordu. Yapılan görüşmeler sonuç verdi ve kadın ile üç çocuğu önce Gaziantep’e, oradan da Stuttgart’a getirildi. Bu önemli bir gelişme. Daha çok sayıda Alman vatandaşı Suriye’de tutuluyor. Doğru olan, bu kişilerin Almanya’ya getirilip burada yargılanması. Biz bunu istiyoruz.”

ÜÇ AYRI BABADAN ÜÇ ÇOCUK
Stuttgart’ta tutuklanan DEAŞ üyesi Alman kadın, tanıştığı DEAŞ üyesi Türk ile 2015’te Suriye’ye gitmişti. Giderken, iki ayrı Arap kökenliden olan 2008 ve 2012 doğumlu iki çocuğunu yanında götürmüştü. Kadının, babası Türk olan üçüncü çocuğu ise 2017’de Suriye’de dünyaya gelmişti. Perşembe akşamı Stuttgart’a inen kadın cezaevine konulurken, üç küçük çocuk ise anneanneye teslim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!