ALMANYA'DA EVİ OLANLAR DİKKAT!

Güncelleme Tarihi:

ALMANYADA EVİ OLANLAR DİKKAT
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2015 16:49

Stuttgart Belediye Başkanı Fritz Kuhn, boş evini yarım sene boyunca kiraya vermeyenlere 50 bin Euro’ya kadar ceza talep etti.

Haberin Devamı

Kuhn’a göre Stuttgart’ta toplam 3 bin’e yakın daire gereksiz yere boş duruyor. Kentte konut sıkıntısı olduğunu belirten Yeşiller partili Belediye Başkanı, "Her geçen gün Stuttgart’ta yaşamak isteyenlerin sayısı artıyor. Son yıllarda büyük bir göç dalgası yaşanıyor. Bu da konut sıkıntısının olduğu Stuttgart’ta kira ücretlerini olumsuz etkiliyor." dedi. 

Kuhn, iki yıl önce çıkarılan Amaç Dışı Kullanma Yasağı’nın uygulanmasına da özen göstereceklerini sözlerine ekledi. Baden-Württemberg eyaleti hükümeti tarafından çıkarılan Amaç Dışı Kullanma Yasağı ile konutların iş yerine dönüştürülmesi yasaklanmıştı.

1,6 MİLYON İNSAN YALNIZ YAŞIYOR

Eyalette ‘yalnız yaşayanlarla’ ilgili istatistikler de dikkat çekiyor. Son yayınlanan istatistiklere göre Baden Württemberg Eyaleti’nde yaklaşık 1,6 milyon insan konutlarında yalnız yaşıyor. Son sayımlarda çıkan sonuçlara göre eyalet nüfusunun yaklaşık yüzde 35’i tek başına yaşıyor. Bu rakam Freiburg, Mannheim ve Heidelberg daha da yükselerek yüzde 50’ye yakın bir seviyeye ulaşıyor. Yalnız yaşayanlar arasında yaşlı ve gençlerin fazlalığı da dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Kiralık ev sorunun oldukça belirginleştiği başkent Stuttgart’ta acil konut ihtiyacı ise yaklaşık 8 bin civarında. Boş konutların kullanıma sunulmasının sorunu büyük ölçüde çözeceği tahmin edilirken, bunun için konut sahiplerinin teşvik edilmesi ve bazı güvencelerin sağlanması gerekliliği de vurgulanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!