Almanya’da anaokullarında her an grev olabilir

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da anaokullarında her an grev olabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 12:28

Almanya’da, aralarında anaokullarının da bulunduğu kamu işletmelerinde çalışanlarla ücret müzakerelerinde anlaşma sağlanamadı. Yapılan son görüşmelerde taraflar anlaşamadan masadan kalktı, birbirini suçladı.

Haberin Devamı

Ver.di sendikası daha önce yaptığı açıklamalarda Eylül ortasına kadar grev yapmayacaklarını bildirse de; Eylül ortalarından itibaren şimdiye kadar olanlardan çok daha farklı yöntemler içeren grevler yapabileceklerini açıklamıştı.

Anaokulu eğitmenleri, sosyal iş çalışanları, yaşlı bakıcıları gibi bir çok sektörü kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yine sonuca ulaşılamaması, anaokullarının yeni eğitim yılına grevler yüzünden kapalı başlaması endişesini doğurdu.

Ebeveynleri kapalı anaokulu kapılarının karşılayabileceği gelişmeden en çok da çocuğunu yuva veya anaokuluna bırakıp işe giden anne babalar endişe ediyor. Taraflar, yapılan görüşmelerde de hiç bir yakınlaşma sağlanamadığını bildirdi.

Ancak iki tarafta görüşmelerin sürdürülmesi gerektiği konusunda görüş birliğine sahip. Ver.di Sendikası Başkanı Frank Bsirske, Offenbach’ta yapılan ve iki saat süren görüşmelerden sonra, “İki taraf da görüşmelerin sürmesini akılcı buluyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!