Almanlar en çok Trump’tan sonra göçten korkuyor

Güncelleme Tarihi:

Almanlar en çok Trump’tan sonra göçten korkuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 14:42

27 yıldır Almanların korkuları üzerine anket araştırması yapan R+V sigortasının bu yılki sonuçları herkesi şaşırttı. Almanların en büyük korkusu, politik yaklaşımlarıyla ABD Başkanı Donald Trump çıktı.

Haberin Devamı

ALMAN R+V sigortası, her yıl Almanların korkularını ölçüyor. Bu yıl yapılan anketin sonuçlarına göre Almanların korkusu ne geçim sıkıntısı, ne de ekonomik kriz. Onları en çok korkutan, ABD Başkanı Donald Trump’ın uyguladığı politikalar. Almanların yüzde 69’u, Trump’un uyguladığı politikalarıyla dünyada daha tehlikeli gelişmelerin yaşanmasından korkuyor. İkinci sırada mülteci sorunu geliyor. Alman makamlarının mülteci göçünün üstesinden gelemeyeceği, Alman toplumuyla yabancılar arasında sürtüşme yaşanacağından korkanların oranı yüzde 63.

TERÖR DÖRDÜNCÜ SIRADA
Üçüncü sırada ise siyasetçiler var. Ankete katılanların yüzde 62’si siyasetçilerin sorunların altından kalkamamasından korkuyor. Araştırmaya göre terör saldırılarından korkanların oranı yüzde 59, Avrupa Birliği’ndeki mali krizin bedelinin vergi mükelleflerine yükleneceğinden korkanların oranı yüzde 58, siyasetin aşırılaşacağı korkusu yüzde 57, doğal afetlerden korkanlar yüzde 56, gıda ürünlerinde zararlı madde korkusu taşıyanların oranı yüzde 55 ve yaşlılıkta bakım sorunundan korkanların oranı ise yüzde 52.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!