Almanlar ekonomik olarak çok mutlu

Güncelleme Tarihi:

Almanlar ekonomik olarak çok mutlu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 14:17

Ekonomide altın çağını yaşayan Almanya’da halkın mali açıdan mutlulukları rekor seviyeye ulaştı. Ekonomik büyüme sadece işverenlere değil, çalışanlara da yaradı.

Haberin Devamı

ALMAN Sparkasse Bankalar Birliği’nin (DSGV) yaptığı araştırmaya göre Almanlar mali durumlarından çok memnun. “2001’den beri mali durumum iyi” diyenlerin oranı en yüksek seviyede. Almanların yüzde 63’ü mali durumunu “İyi” veya “Çok iyi” olarak tanımlıyor. 2000’li yılların başında “Mali durumum iyi” diyenlerin oranı yüzde 40 ile sınırlı kalmıştı. Memnun olmayanların oranı ise yüzde 18 civarındaydı. Yeni yapılan araştırmaya göre “Ekonomik durumum kötü” diyenlerin oranı ise şu anda sadece yüzde 8. Hayatından yüzde 62 ile en çok kadınlar memnun.

EYALETLERE GÖRE DEĞİŞİYOR
Ekonomik durumundan memnun olanların oranı eyaletlere göre değişkenlik gösteriyor. Hayatlarından en çok memnun olanlar Hessen’de yaşayanlar. Hessenlilerin yüzde 72’si “Durumum iyi” veya “Çok iyi” diyor. Brandenburg Eyaleti’nde halinden memnun olanların durumu ise yüzde 50. Batı eyaletlerinde hayatından memnun olanların düşük olduğu yerler Baden Württemberg ve Hamburg. Araştırmaya göre kazanç yükseldikçe tasarruf endişesi artıyor.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!