Alman yönetmenden mülteci çocuklar için “1 milyon adım”

Güncelleme Tarihi:

Alman yönetmenden mülteci çocuklar için “1 milyon adım”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 10:19

Alman sinema yönetmeni Grig Richters, Avrupa’daki mülteci kamplarında refakatçisiz çocuklara ev verilmesi için Paris’ten Berlin’e bin 400 kilometrelik yürüyüşe başladı.

Haberin Devamı

AVRUPA’daki mülteci kamplarında ebeveynsiz ve refakatçisiz yaşam savaşı veren çocuklara kalıcı yer tahsisi için Avrupa Parlamentosundaki bir grup milletvekili çalışma başlattı. Alman sinema yönetmeni Grig Richters de milletvekillerine destek olunması için ‘1 milyon adım’ isimli bir kampanya başlatarak Paris’ten Berlin’e bin 400 kilometrelik bir yolculuğa başladı.
Richters, Fransa’nın başkenti Paris’in sembollerinden biri olan Zafer Takı’ndan başlayan yürüyüşü Almanya’nın başkenti Berlin’in sembolü Brandenburg Kapısı’nda bitirecek. Yürüyüşünü 1 Aralık’ta tamamlamayı hedefleyen Richters, yürüyüşünden hemen önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Dünyaya birbirimizi önemsediğimizi ve nefreti hoş görmediğimizi göstermeliyiz ve bunu Avrupa’nın iki tarihi başkentinin arasında barış içinde yürümekten daha iyi bir yol olur mu” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Alman yönetmenden mülteci çocuklar için “1 milyon adım”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!