Alman vergi mükelleflerinden Yunanistan'a sert cevap

Güncelleme Tarihi:

Alman vergi mükelleflerinden Yunanistana sert cevap
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 10:26

- Alman Vergi Mükellefleri Birliği, Yunan Hükümetinin 76 milyar Euroluk vergi tahsilatının 67 milyar Euroluk kısmını borçlulara hibe edeceğini bildiren açıklamasına, “Biz vergi borcu olanlara hibe yapmayacağız” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Yunanistan geçtiğimiz günlerde, Yunan halından tahsil edeceği 76 milyar Euro borcun 9 milyar Euro’yu kabul ederek geriye kalan 67 milyar Euro’yu borçlulara hibe edeceği bildirmişti.

Alman Vergi Mükellefleri Birliği, Çipras Başbakanlığındaki Yunan hükümetinin bu açıklamasına tepki gösterdi.

Alman Vergi Mükellefleri Birliği BDST Başkanı Reiner Holznagel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yunanistan’ın Almanya 70 milyar borcu var. Bu miktar Almanlardan toplanan vergilerden Yunanistan’a borç olarak verilmiştir. Böyle bir durumda borcunu ödemesi gereken Yunanistan’ın, halkının vergi borçlarını hibe etmek istemesi sorumsuzca bir davranıştır. Bu davranış verdiğimiz paraları geri alamayacağız anlamını taşıyor. Biz vergi borcu olanlara hibe yapmayacağız” dedi.

Holznagel, Alman Vergi Mükellefleri Birliği Alexis Çipras hükümetinin bu açıklamalarıyla ne kadar sorumsuz olduğunu gözler önüne serdiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!