Alman vekilin güzel kızı Pauline, Sarayköy’e hayran kaldı

Güncelleme Tarihi:

Alman vekilin güzel kızı Pauline, Sarayköy’e hayran kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 11:23

Almanya’da iktidardaki Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin Schleswig-Holstein Eyaleti’nin milletvekili Kerstin Seyfert’in kızı 20 yaşındaki Pauline Seyfert, Denizli’nin Sarayköy İlçesi’ne hayran kaldı. Üniversite öğrencisi Pauline Seyfert, tatillerinde Sarayköy’e gelip köy hayatı yaşıyor. Tarlada elinde orakla ot biçen, ahırda inek sağan Seyfert, traktör kullanıyor, saman taşıyor.

Haberin Devamı

Almanya’da iktidardaki Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) Schleswig-Holstein Eyaleti Milletvekili Barış Karabacak, geçen yıl Mayıs ayında Denizli’ye kültür gezisi düzenledi.

Geziye Schleswig-Holstein Eyaleti’nin kadın milletvekili Kerstin Seyfert ile bir petrol şirketinde üst düzey yönetici olan Manfred Merchel’in ekonomi bölümünde okuyan üniversite öğrencisi kızları 20 yaşındaki Pauline Seyfert de katıldı.

Alman vekilin güzel kızı Pauline, Sarayköy’e hayran kaldı


Sarayköy Hasköy Mahallesi’ne hayran kalan Pauline Seyfert, Savaş Akça’ya ait hayvan çiftliğinde 3 gün misafir oldu.

Almanya’ya döndükten sonra Sarayköy’ü unutamayan Pauline Seyfert, sık sık Türkiye’nin yolunu tuttu.

Her tatilde tercihini Denizli’den yana kullandı. Son olarak iki hafta önce beşinci kez, Almanya’da yaşadığı Pinneberg kentinden Denizli’ye gelen Seyfert, tam bir köylü kızı oldu.
Alman vekilin güzel kızı Pauline, Sarayköy’e hayran kaldı


Yine Akça Çiftliği’nde kalan, ojeli parmaklarıyla ineklerden süt sağan, koyunları otlatıp besleyen Seyfert, saman da taşıdı hayvanlar için orakla ot da biçti. Kümesten yumurta toplayan Alman Pauline Seyfert, sempatikliğiyle herkesin gönlünü kazandı.

HAYALİ ÇİFTLİK SAHİBİ OLMAK

Türkiye’deki çiftliklerin Almanya’dakilerden çok farklı ve doğal olduğunu söyleyen Seyfert, "Almanya’da çocukken tatillerimi çiftliklerde geçiriyordum. Türkiye’deki çiftliklerde çok farklı ve doğal bir ortam var. Aileler çok sıcakkanlı insanlar. Onlarla çalışmaktan çok mutlu oluyorum. İlk başta hayvanlarla uğraşmak zor geliyordu, ancak alıştım. Okulu bitirince Türkiye’de bir çiftliğe sahip olmak istiyorum. Türkiye’yi ilk kez Sarayköy ilçesiyle tanıdım. Burası çok hoşuma gitti sık sık gelmeye çalışıyorum" dedi. 

Alman vekilin güzel kızı Pauline, Sarayköy’e hayran kaldı


AMAÇ ÖNYARGILARI KIRMAK

Alman Milletvekili Barış Karabacak ise "Önümüzdeki günlerde de yine Alman- Türkiye dostluğu için kültür gezisi yapacağız. 30 Alman gencini Denizli’ye getireceğiz ve Türk kültürünü göstereceğiz. Amacımız giderek artan ön yargıları bu tür gezilerle kırmak ve kaldırmak. Kendi kültürümüzü doğru tanıtmak için bunu yapıyoruz, bunun en iyi örneği Pauline’dır" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!