Alman siyasilerden anlamlı mesaj

Güncelleme Tarihi:

Alman siyasilerden anlamlı mesaj
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 16:59

Şanlıurfa Suruç'ta 11 Nisan semtinde, Amara Kültür merkezinin bahçesinde meydana gelen patlama Almanya'nın da gündeminde yer aldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gauck'tan Erdoğan'a taziye mesajı

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, Suruç'taki terör saldırısı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir taziye mesajı gönderdi. “Sinsi saldırıyı derinden kınıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Gauck'un mesajı şöyle:

Daha çok gençlerin kurban gittiği, insanlık dışı ve sinsi saldırı haberini derin bir üzüntüyle aldım. Ben ve vatandaşlarım adına acınızı derinden paylaşıyoruz. Bu barbarca saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu alçakça saldırı sadece Türk vatandaşlarına ve Türkiye'nin içgüvenliğine yönelik değil, insanlık düşmanı bir saldırı aynı zamanda. Aşırılığa ve terörizme karşı birlikte mücadele etmek istiyoruz. Ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Merkel’den Türkiye’ye başsağlığı mesajı

Alman siyasilerden anlamlı mesaj


Almanya Başbakanı Angela Merkel’in hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Suruç’taki saldırıya dair Başbakan Ahmet Davutoğlu’na gönderilen başsağlığı mesajını yayınladı. Mesajda Merkel, saldırıda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı; yaralılara da acil şifalar diledi.

Haberin Devamı

Yazılı açıklamada, "Büyük bir şok ile Türkiye’nin güneydoğusundaki Suruç saldırısının haberini aldık. Türk hükümetine ve Türk halkına en derin taziyelerimi sunmak istiyorum. Almanya bu zor anlarda Türkiye’nin yanındadır. Terörle mücadelede müttefik olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bizim ortak değerlerimiz, halkların barışçıl birlikteliğinin savunması ve korunmasıdır" denildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!