Alman Politikacılar Türk kökenli seçmenlerin oylarını almaya çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Alman Politikacılar Türk kökenli seçmenlerin oylarını almaya çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 17:27

Almanya'da 22 Eylül'de yapılacak parlamento seçimleri yaklaştıkça Alman politikacıların Türk kökenli seçmenlerin oylarını kazanma çabaları da arttı.

Haberin Devamı

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Başkanı Armin Laschet de kalabalık bir partili grupla Köln'deki Porz Alevi Kültür Merkezi'ni (AKM) ziyaret etti.

Konuşmasına Suriye sorunu ile başlayan Laschet, Suriye'de radikal İslamcı grupların etkinlik kazanması konusunda Almanya'nın kaygı duyduğunu belirtti. Laschet, Almanya'nın bu yüzden Suriye ile ilgili soğukkanlı bir politika izlediğini ifade etti.

KALİFİYE GÖÇMENE İHTİYAÇ VAR

Daha sonra uyum konusuna değinen Armin Laschet, "Uyum politikası, etnik ya da dinsel temelli bir soru değil, sosyal bir sorudur. 2007 yılında 4 yaşındaki çocuklara yapılan Almanca dil testlerinde, çocukların yüzde 22'sinin dili iyi konuşamadıkları ve desteğe ihtiyaç duydukları ortaya çıktı. Türk veya Yunanlı bir avukatın veya Hırvat bir mühendisin çocuğu iyi Almanca konuşabiliyor. Fakat Alman bir ailenin çocuğu evde kitap okunmadığı veya çok televizyon izlediği için Almanca'yı iyi konuşamayabilir. Aile, okul hayatında şansı olması için çocuğa yardım edebiliyor mu, edemiyor mu Önemli olan budur" diye konuştu.

Laschet ayrıca, Almanya'da nüfusun yaşlandığına dikkat çekerek, kalifiye göçmenlere ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!