Alman ordusu vasıflı asker arıyor

Güncelleme Tarihi:

Alman ordusu vasıflı asker arıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2018 14:00

Almanya Silahlı Kuvvetleri yıllardır var olan askeri personeli açığını, Avrupa Birliği ülkelerinden vasıflı asker alarak gidermeyi planlıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA Savunma Bakanlığından bir yetkili Alman Haber Ajansı’na (dpa) yaptığı açıklamada ‘ordunun büyüyeceğini ve vasıflı ordu mensubu bulabilmek için bütün seçeneklerin gözden geçirildiğini’ açıkladı.
Avrupa Birliği vatandaşlarının Alman ordusuna katılmasının 2016 yılından beri gündemde olduğunu belirten sözcü, planın personel stratejisine dâhil edildiğini açıkladı.

Alman ordusu vasıflı asker arıyor

LEJYONERLER ORDUSUNA DÖNÜŞMESİN
SPD'nin savunma politikası sözcüsü Karl-Heinz Brunner bu açıklama üzerine AB vatandaşlarının Alman ordusuna alınmasının gerçek dışı bir düşünce olmadığını belirterek “Ancak Alman pasaportu verme vaadiyle yabancıların silahlı kuvvetlere alınması, Alman ordusunu lejyonerler ordusuna dönüştürebilir” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Alman ordusu vasıflı asker arıyor

AfD MECBURİ ASKERLİĞE DİKKAT ÇEKTİ
CSU’nun meclis grubu savunma sözcüsü Florian Hahn “Avrupa Birliği’ndeki serbest dolaşım prensipleri doğrultusunda formüller geliştirilebileceğini, ancak her askerin sadakatinden emin olunması gerektiğini” söylerken
AfD’nin Meclis Grup Başkanı Alice Weidel ise savunma bakanlığının planını eleştirdi. Siyasi iradeyi sağduyudan uzaklaşmakla suçlayan Weidel, “Eleman açığının mecburi askeri hizmetin kaldırılmasından kaynaklandığını ve bu durumun derhal düzeltilmesi gerektiğini” söyledi.

BAKMADAN GEÇME!