Alman kaptan Carola Rackete serbest

Güncelleme Tarihi:

Alman kaptan Carola Rackete serbest
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2019 10:31

Akdeniz’de 41 göçmeni ‘Sea Watch 3’ adlı gemisine alarak İtalya’nın Lampedusa Limanı’na yanaşan Alman kadın Kaptan Carola Rackete, Sicilya yarımadasındaki Agrigento’da çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

MAHKEMENİN kadın yargıcı, kaçak göçe yardım, deniz hukukuna ve devlet güçlerine karşı gelmekle suçlanan 31 yaşındaki Rackete hakkında suç işlemediği, insan hayatı kurtarmak için üzerine düşen görevi yerine getirdiği kararına vardı ve serbest bırakılmasına hükmetti. Yargı kararını denizde insan hayatı kurtarmanın suç olmadığı üzerine bir sinyal olarak niteleyen Rackete, kendisine gösterilen kitlesel dayanışma ve destekten çok etkilendiğini söyledi. Kadın kaptan, “Bu, dayanışmanın bir zaferi” dedi. Rackete için 1.3 milyon Euro bağış ve yüzbinlerce imza toplanmıştı.

Alman kaptan Carola Rackete serbest

KARAR, SALVİNİ’Yİ KIZDIRDI
Mahkemenin kararı, İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini’yi kızdırdı. Salvini, kadın kaptanın bir an evvel İtalya’dan sınır dışı edilmesini istedi. Soruşturmayı yürüten savcılık da mahkeme kararına karşı itiraz yollarını gözden geçirdiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Alman kaptan Carola Rackete serbest


Kaptan Rackete, yardım örgütü Sea Watch 3 gemisiyle Akdeniz’de 41 mülteciyi boğulmaktan kurtarmış, Avrupa ülkelerinin alması için iki hafta Akdeniz açıklarında beklemiş, ancak uzlaşma sağlanamayınca zorla Lampedusa Limanı’na giriş yapmıştı.

Alman kaptan Carola Rackete serbest

BAKMADAN GEÇME!