Alman işverenlerden uyarı: 90'lı yılların gerisine düşeriz

Güncelleme Tarihi:

Alman işverenlerden uyarı: 90lı yılların gerisine düşeriz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2018 16:46

Almanya İşverenler Birliği Başkanı İngo Kramer, işgücü göçüne kapalı olmaları durumunda ekonomik olarak 1990’lı yılların gerisine düşecekleri konusunda uyardı. Ülkede uyumun sanılandan çok daha iyi durumda olduğunda dikkati çeken Kramer, toplumu yabancılara kaşrı korkutan AfD’nin anlattıklarına AfD’lilerin bile inanmadığını söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA İşverenler Birliği (BDA) Başkanı İngo Kramer, Almanya’nın yabancı uzman işgücü göçüne açık olması gerektiğini söyledi. Augsburger Allgemeine Gazetesine konuşan Kramer “Biz göç konusuna geçmişe kıyasla daha sıcak yaklaşmalıyız. Ekonomimizin dayanağı göçmenlerdir. Dış ülkelerden uzman işgücü almaya hazır, açık bir toplum olmaya devam etmeliyiz. Bunu başaramazsak, ekonomik olarak tekrar 1990’lı yılların gerisine düşeriz. O zaman yeniden Gerhard Schröder gibi cesaretli bir politikacıya ihtiyaç duyarız. Bu, Schröder’de olduğu gibi politikacının kendisine zarar veriyor. Ama Schröder’in reformları ekonomimiz için bir nimetti” dedi.

Alman işverenlerden uyarı: 90lı yılların gerisine düşeriz

Haberin Devamı

UYUM SANILANDAN ÇOK DAHA İYİ
BDA Başkanı, ülkede göçmenlerin uyumunun sanılandan çok daha iyi olduğunu da söyledi. 2015’ten bu yana Almanya’ya gelen bir milyon mülteciden 400 bininin çalışıyor olduğuna ve meslek eğitimi yaptığına dikkat çeken Kramer “Başbakan Merkel, o zaman söylediği ‘Üstesinden geleceğiz’ sözünde haklı çıktı. Ben bile bu kadar hızlı başaracağımızı beklemiyordum” diye konuştu.

AfD’YE AfD’LİLER BİLE İNANMIYOR
Aşırı sağcı AfD’nin yabancılara karşı korkuları körüklediğini de belirten Kramer, AfD’lilerin çoğunun kendi anlattıklarına kendilerinin bile inanmadığını, hastanelerde, emniyette, bilimde, her alanda tüm dünyadan çok iyi entegre olmuş insanların verlığına dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!