Alman hasta bakıcının öldürdüğü iddia edilen kişinin mezarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Alman hasta bakıcının öldürdüğü iddia edilen kişinin mezarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 15:45

Almanya’da hasta bakıcı Niels Högel’in yoğun bakımdaki hastaları öldürdüğünü itiraf ettiği kişiler arasında yer aldığı iddiasıyla Mardin’in Midyat ilçesindeki Seyro Duran’ın mezarı açıldı.

Haberin Devamı

2005’te hayatını kaybeden Midyatlı Yezidi Seyro Duran’ın, 2015’te 6 cinayetten ömür boyu hapis cezası alan, daha sonra 84 hastayı daha öldürdüğünü itiraf eden Niels Högel’in kurbanlarından olduğu iddia edildi. Almanya’da 2005’te rahatsızlandığında Högel’in de çalıştığı hastanede yaşamını yitiren Duran’ın ölümünün de şüpheli görülmesi üzerine, Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla Duran’ın Gülgöze Mahallesi yakınlarındaki ‘Harbube Ezidi Mezarlığı’ndaki kabri açıldı.
Savcı ve jandarma ekiplerinin gözetiminde açılan mezardan uzman ekiplerce alınan örneklerin Duran’ın kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği öğrenildi.
Duran’ın oğlu Kemal Duran, annesinin hastaneye yattıktan 2-3 saat sonra öldüğünü söyledi. Duran, yaşananları şöyle anlattı:

Haberin Devamı

Alman hasta bakıcının öldürdüğü iddia edilen kişinin mezarı açıldı

SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ
“Normal bir ölüm gibi biliyorduk. Fakat bir gün Alman polisi beni çağırdı ve durumu anlattı. O dönem avukatımız bu olayı araştırdı. Ortaya çıktı ki, bu işi o yapmış. Annem vefat ettiğinde 69 yaşındaydı. Mezarının açılmasını istiyorduk ama Almanya savcılığı kabul etmedi. Biz de bugün annemin mezarını açmak için geldik. Devletin bu işi araştırmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Hakkımızı arıyoruz. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Allah’a havale diyorum. Avukatım aracılığıyla süreci takip edeceğiz.”

SUÇUNU İTİRAF ETMİŞTİ
Delmenhorst/Oldenburg-Land/Wesermarsch Emniyet Müdürlüğünden 28 Ağustos 2017’de yapılan açıklamada, 2015’te 6 cinayetten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Högel’in 84 hastayı daha öldürdüğünü itiraf ettiği belirtilmişti. Högel, mahkemede verdiği ifadede, yoğun bakımda yatan hastalara kalp krizine yol açabilecek bir ilaç enjekte ettiğini ve daha sonra da hastaları kurtarma çabası içine girerek arkadaşlarının yanında kahraman gibi görünmeye çalıştığını söylemişti.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!