Alman halkı artık güvenmiyor dedi ve zam önerdi

Güncelleme Tarihi:

Alman halkı artık güvenmiyor dedi ve zam önerdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 10:42

Almanya’da eşit refah için yaptığı çalışmalarla bilinen sosyal yardım kuruluşu Paritaetischer Gesamtverband, Alman halkının büyük bir kısmının artık refah devletine güven duymadığını ve ülkede artan sosyal eşitsizliğin dayanışmaya tehdit oluşturduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

KURULUŞ, yayınlandığı yıllık raporunda, mevcut sosyal eşitsizliğin giderilmesi için acil kilit reformlara ve tahmini 50 milyar euroluk yatırıma ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. 

Ülkede uzun süren işsizlik ve yaşlılıkta yoksullukla mücadele için acil eylemlere ihtiyaç duyulduğu belirtilen raporda, sağlık sektörüne, çocuk ve gençlerin gelişimine ve sosyal danışmanlık hizmetlerine yatırım çağrısı yapıldı.
Raporda, Alman halkının büyük bir kısmının artık refah devletine güven duymadığı vurgulanarak ülkede artan sosyal eşitsizliğin dayanışmaya tehdit oluşturduğu savunuldu.

Alman halkı artık güvenmiyor dedi ve zam önerdi

Kuruluşun Yönetim Kurulu Başkanı Rolf Rosenstock, değerlendirmesinde, Alman hükümetinin işsizleri, kırsal kesimlerde yaşayanları ve Alman toplumunda en fazla yoksulluk tehdidiyle karşı karşıya kalan yaşlıları desteklemede yetersiz kaldığını savundu. Rosenstock, “İnsanları güvensizleştiren ve aşırı sağcı partilerin yükselişinden sorumlu olan sosyal eşitsizliğin çözülmesi gerekiyor” dedi.
Kuruluş ayrıca saatlik asgari ücretin 8.84 eurodan 12 euroya ve sosyal güvenlik desteğinin de aylık 416 eurodan, 571 eurodan yükseltilmesi çağrısı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!