Alman firmalarının ihracat beklentisi karamsar

Güncelleme Tarihi:

Alman firmalarının ihracat beklentisi karamsar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 15:26

Almanya'da Ifo İhracat Beklenti Endeksi, temmuz ayındaki 7,7 puandan ağustos ayında 7,4 puana geriledi.

Haberin Devamı

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), 2015 yılı ağustos ayı iş durumu anketi sonuçlarını yayımladı. Buna göre Almanya'da Ifo İhracat Beklenti Endeksi, temmuzda 7,7 puan iken ağustosta 7,4 puana düşerek, son 8 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Ankete ilişkin yapılan açıklamada, ihracat beklentilerinin ağustos ayında bozulduğu ve ihracat açısından Alman sanayisinin daha karamsar hale geldiği ifade edildi.

"Gelişen piyasalar ve Çin, ihracatçıları olumsuz etkilemeye devam ediyor"

Alman ihracatçılarının küresel ekonomideki gelişmelerden etkilendiğine işaret edilen açıklamada, "Şirketler, yine de ihracatın az oranda büyümesini bekliyor. Gelişen piyasalar ve Çin'deki zorlu ekonomik durum, ihracatçılar üzerinde olumsuz etki yapmaya devam ediyor" denildi.

Açıklamada, madeni yağ işleme ve kimya sektöründeki şirketlerin ihracat beklentilerinde belirgin bir zayıflama bildirdiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca kimya bağlantılı diğer sektörlerde, yurt dışından daha az sipariş bekliyor. Ancak, Alman sanayisinde iki kilit sektör olan mekanik ve otomotiv mühendisliğinde beklentiler, firmaların gelecekteki yabancı iş konusunda iyimser olmaları nedeniyle gelişmeye devam ediyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!