Alman Büyükelçiliği’ne koruma olmuş!

Güncelleme Tarihi:

Alman Büyükelçiliği’ne koruma olmuş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2015 16:12

Ayhan Sürücü, ablası Hatun Sürücü’yü, Berlin’de güpegündüz başına üç kurşun sıkarak öldürdü. 9 yıl 3 ay Almanya’da hapis yattı. Türkiye’ye sınır dışı edildikten 9 ay sonra Alman Büyükelçiliği’nde özel koruma olarak çalıştı.

Haberin Devamı

Şubat 2005’te Berlin’de sokak ortasında öldürülen Hatun Sürücü olayı Almanya’da ‘töre cinayeti’ olarak tarihe geçti. Berlin’de yaşayan Hatun Sürücü, küçük kardeşi Ayhan Sürücü tarafından otobüs beklerken vuruldu. Ayhan Sürücü, “Ablam bir Alman gibi yaşıyordu” diyerek cinayeti üstlendi. Alman yargısı Hatun Sürücü’nün ailesinin kararıyla öldürüldüğü üzerinde durdu. İki kardeşi daha tutuklandı. Delil yetersizliğinden serbest bırakılan iki kardeş, Türkiye’ye kaçtı. Cinayeti üstlenen küçük kardeş Ayhan Sürücü 9 yıl 3 ay hapis yattı.

FOTOĞRAFI ELE VERDİ

Ayhan Sürücü cezasını bitirir bitirmez geçen yıl cezaevinden Türkiye’ye sınırdışı edildi. Sürücü’nün 9 ay sonra Alman Büyükelçiliği’nin İstanbul Tarabya’daki yazlık rezidansında güvenlik nöbeti tuttuğu ortaya çıktı. Olayı, Ayhan Sürücü’nün Tarabya’daki yazlık rezidansta Alman askeri mezarlığı önünde özel güvenlik üniforması ve dedektörle çektirdiği fotoğraf ele verdi. Alman Büyükelçiliği Ayhan Sürücü’nün özel güvenlik olarak rezidansa girdiğini Bild Gazetesi’ne doğruladı. Büyükelçiliğin Bild’e verdiği bilgiye göre, ATK adlı özel güvenlik şirketi 13 Nisan 2015 tarihinde yazlık rezidansta güvenlik görevi yapacak kişinin gelememesi üzerine Ayhan Sürücü’yü görevlendirdi. Ayhan Sürücü bunun sonucu yazlık rezidansta o gün güvenlik görevi yaptı. Alman Başkonsolosluğu olaydan beş gün sonra özel güvenlik olarak gönderilen kişinin Hatun Sürücü’nün katili Ayhan Sürücü olduğunu fark etti. Alman Dışişleri, ATK’ya uyardığı ve “Bir daha Ayhan Sürücü’yü yazlık rezidansa göndermeyin” talimatı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!