Alman belediye başkanına ırkçılardan ölüm tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Alman belediye başkanına ırkçılardan ölüm tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 10:21

Almanya’da bir belediye başkanı daha aşırı sağcıların tehditleriyle karşılaştı. Köln Belediye Başkanı Reker’in (bağımsız) ırkçılar tarafından bıçaklanmasından sonra Sosyal Demokrat Partili (SPD) Leipzig Büyükşehir Belediye Başkanı Burkhard Jung’a gelen tehditler seçmenler arasında korkuya sebep oldu.

Haberin Devamı

Göçmen ve mülteci dostu SPD’li Başkan Jung, “İlticaya geçit yok“, “Seni yakalayacağız“, “Elimizden kurtulamayacaksın“ tehditlerinin kendisini korkutmadığını söyledi ve mültecilere bakışında hiçbir değişiklik olmayacağını vurguladı. Jung tehditleri ciddiye aldığını ancak tehditlerin düşüncelerinde, yaşam tarzında değişikliğe yol açmayacağını bildirdi.

Leipzig Büyükşehir Belediye Başkanı Burkhard Jung Birinci Alman Televizyon Kanalı ARD’nin sabah programı Morgenmagazin’e verdiği demeçte yabancı düşmanlığına ve ırkçılığa karşı çok açık ve kesin duruş sergilemek gerektiğine işaret etti ve “Ben nerede durduğumu çok net ve açık bir şekilde gösterdim. Tehditler bu yüzden geldi ama ben değişmeyeceğim, aynı kalacağım. Görüşlerim de değişmeyecek.” dedi.

Jung ayrıca dernekler, birlikler, inisiyatifler, kiliseler ve sendikalar tarafından büyük destek gördüğünü, ilgili kuruluşlar tarafından desteklendiğini ve kendisini korunmuş hissettiğini de ifade etti. SPD’li politikacı mültecilerin Almanya’da hangi bölgelere yerleştirileceği, uyumunun nasıl sağlanacağı konusunda tartışmaların kamuoyunda açık bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini belirtti. “Bunların hepsinin masaya dökülmesi lazım.” şeklinde görüş bildiren Jung, mülteciler üzerine haklı endişelerini dile getiren yurttaşlarla ‘yabancı düşmanları’ arasında ayrım yapılması gerektiğini kaydetti.

Leipzig Büyükşehir Belediye Başkanı bir yıldan bu yana zaman zaman polis tarafından korunuyor. Köln’e Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Henriette Reker, seçimden bir gün önce bir ırkçının saldırısına uğramış ve bıçakla ağır yaralanmıştı.


BAKMADAN GEÇME!