Alman anayasası konulu afiş sergisi

Güncelleme Tarihi:

Alman anayasası konulu afiş sergisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 12:11

Mannheim Johannes Kepler okulunun öğrencileri, Alman Anayasası hakkındaki fikirlerini ifade eden bir afiş sergisi açtı. Açılışa Mannheim Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz ile Türk-Alman İş ve Eğitim Derneği Başkanı Mustafa Baklan da katıldı.

Haberin Devamı

Türk-Alman İş ve Eğitim Derneği’nin (DTI) girişimiyle Mannheim Johannes Kepler Okulu öğrencilerinin hazırladığı, “Demokrasi: Anayasa Bizi Neden İlgilendiriyor?” başlıklı afiş sergisi, Mannheim Belediye Binası’nda açıldı. Açılışına Mannheim Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz ve DTI Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan’ın da katıldığı sergi 21 Haziran’a kadar gezilebilecek. 

Alman anayasası konulu afiş sergisi

Türk-Alman İş ve Eğitim Derneği, Mannheim Belediyesi ile birlikte anayasanın kabulünün yıl dönümü olan 23 Mayıs Anayasa Günü nedeniyle her yıl etkinlik düzenliyor. DTI, bu yıl Johannes Kepler Okulu öğrencilerini, anayasanın günlük yaşamdaki önemini anlatmaya çağırdı. Anayasa hakkındaki düşüncelerini çarpıcı bir şekilde ifade eden öğrenciler, 30 afişlik sergi hazırladı. Büyük ilgi gören afişlerin, özellikle ‘Yaşam Hakkı’ konusunu mercek altına alması dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

Alman anayasası konulu afiş sergisi

HAKLAR KENDİLİĞİNDEN VERİLMEDİ
Mannheim Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz, anayasanın garanti altına aldığı hakların kendiliğinden verilmediğini vurguladı ve “Anayasa, insanların onun değeri konusunda bilinçli olduğu ve savundukları oranda var olmaya devam eder” dedi.

Alman anayasası konulu afiş sergisi


Mustafa Baklan da, sergilenen afişleri hazırlayan öğrencilere teşekkür ederken, “Demokrasinin bu konularla ilgilenen, sorumluluk alan gençlere ihtiyacı var. Johannes Kepler Okulu öğrencilerinin anayasa hakkındaki fikirlerini Mannheimlılarla paylaşmasından çok memnunuz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!