Alba Galatasaray'a 35 bin Euro'luk fatura gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Alba Galatasaraya 35 bin Euroluk fatura gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2015 12:39

Galatasaray taraftarı Berlin'de olay çıkardı. Koltukları kırdı. Salonda hasar tespiti yaptıran Alman takımı, 35 bin Euro'luk faturayı sarı kırmızılı kulübe gönderdi.

Haberin Devamı

Galatasaray taraftarının çıkardığı olayların faturası kulübe kesildi. Alba Berlin ile 19 Mart'ta Berlin O2 Arena'da oynana Euro League maçında Galatasaray taraftarı olay çıkardı. Önce Alba taraftarına saldırdı. Ardından salonda kendilerine ayrılan bölümdeki koltukları kırdılar. Maçtan hemen sonra Alba Berlin yönetimi tribünlerde hasar tespiti yaptırdı. Ardından da bilirkişiden hasar raporu istedi. Kırılan koltukların yerine yenisini satın alınıp, tribünlere monte ettirdi. Yeni koltuklar Alba Berlin'e 35 bin Euro'ya mal oldu. Alba Berlin de bu parayı Galatasaray Kulübü'nden talep etti.

AVUKATI ARACLIĞIYLA

Alba Berlin kulübü, hazırladığı hasar tespitini ve satın alınıp tribünlere yerleştirilen yeni koltukların faturasını avukat aracılığıyla hem Galatasaray kulübüne hem de Avrupa Basketbol Federasyonu'na (FİBA) gönderdi. Alba Kulübü şimdi Galatasaray kulübünün faturayı karşılamasını bekliyor. 10 gün önce gönderilen faturayla ilgili Alba Berlin'e sarı kırmızılılar henüz herhangi bir cevap vermedi. Öte yandan FİBA da çıkan olaylar nedeniyle Galatasaray'a bir maç seyircisiz oynama ve 30 bin Euro da para cezası vermişti. FİFA, salonda yeteri kadar güvenlik önlemleri almadığı için Alba Berlin'e de 40 bin Euro ceza kesmişti. Alba Berlin kulübüne kesilen cezayı, kulüp ile maçın oynandığı O2 Arena'yı işleten şirket arasında varılan anlaşma gereği şirket ödeyecek. 19 Mart'ta oynanan maç, sarı kırmızılı taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle bir saat gecikmeli başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!