Akdeniz diyeti beynin küçülmesini önlüyor

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz diyeti beynin küçülmesini önlüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 11:26

ABD’deki Columbia Üniversitesi’nden bilim insanları, Akdeniz diyeti ile beslenmenin ilerleyen yaşlarda insan beyninin hacminin daralmaya başlamasını engelleyebildiğini ortaya çıkarttı. Ortalama yaşı 80 olan ve zeytin yağı, meyve, sebze ve balık açısından zengin Akdeniz diyetini uygulayan 674 insanı incelemeye alan araştırmacılar, bu kişilerin beyinlerinin Akdeniz diyetini uygulamayan yaşıtlarından daha büyük olduğunu gördü.

Haberin Devamı

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Dr Yian Gu “Elde ettiğimiz sonuçlar heyecan verici çünkü bize sadece sağlıklı bir diyet uygulayarak beynin yaşla birlikte küçülmesini ve yaşlılığın beyin üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırabileceğimizi gösteriyor” dedi.
 
Neurology isimli akademik dergide yayınlanan araştırma bilim dünyasında büyük ilgi çektiyse de bir çok araştırmacı elde edilen verilerin Akdeniz diyetinin beynin küçülmesini engelleme konusunda neden etkili olduğunu ortaya koyamadığını ve bu bağlantıda etkili olan başka faktörler de olabileceğini dile getirdi. Beynin küçülmesi bunama hastalarında görülen bir semptom.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!