'Ağır tiryaki' Almanya eski Başbakanı Helmut Schmidt sigarayı bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Ağır tiryaki Almanya eski Başbakanı Helmut Schmidt sigarayı bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 10:21

Almanya'da televizyonda bile sigara içmesine izin verilen tek kişi olan eski başbakanlarından Helmut Schmidt, sigarayı bıraktı. Hamburg'da bir klinikte tedavi gören 96 yaşındaki Schmidt'in sigarayı bıraktığı doktoru tarafından açıklandı.

Haberin Devamı

Hamburger Morgenpost gazetesinin bildirdiğine göre, adı sigarayla özdeşleşen yılların tiryakisi Helmudt Schmidt, 10 günden bu tarafa sigara içmiyor. Doktoru Professor Dr. Karl-Heinz Kuck, Schmidt'in nikotin bandı kullandığını ve on gündür sigarayı hiç aramadığını söyledi. Helmut Schmidt, resmi toplantılar dahil her ortamda sigara içmesiyle biliniyordu. Buna katıldığı televizyon programları dahil.

YÜZ YAŞINA KADAR SİGARA STOKLAMIŞTI

Helmut Schmidt'in, tiryakisi olduğu mentollü sigaraların Avrupa Birliği tarafından yasaklanması ihtimali üzerine, iki yıl önce 200 kutu sigara stokladığı ortaya çıkmıştı. Helmut Schmidt'in sigara stokladığını SPD'li Peer Steinbrück bir sohbet toplantısında, içtiği sigaraların yasaklanma ihtimaline karşı kendisinin sigara stokladığını, "Evimin bodrumunda satışı yasaklanan tipte yüzlerce Fransız ampulü var. Yasaklanır endişesiyle Helmut Schmidt de büyük miktarda sigarayı deposunda tutuyor" diyerek açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!