AfD’de aşırı sağ ile iletişim krizi

Güncelleme Tarihi:

AfD’de aşırı sağ ile iletişim krizi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 12:42

Aşırı sağ popülist "Almanya için Alternatif" (AfD) partisinin Saarland eyaletinden sonra Rheinland-Pfalz’da da aşırı sağcılarla irtibat içinde olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

AfD Federal Yönetimi, Saarland Eyaleti Teşkilatı Yönetimi’ni aşırı sağ NPD ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle görevden almıştı. 

Stern’in haberine göre AfD Rheinland- Pfalz Teşkilatı düzenli olarak Ulrike Reinhardt isimli aşırı sağcı bir şahısla bir araya geliyor. 

Ulrike Reinhardt, mülteci karşıtı “Pfälzer Spaziergänger" adlı aşırı sağ inisiyatifin üyesi olarak faaliyetlerde bulunuyor. Anayasa Koruma Teşkilatı ise Pfälzer Spaziergänger adlı oluşumu NPD’nin alt birimi olarak takip altında tutuyor.

Aşırı sağa mesafeli bir açıklama yapan AfD Rheinland- Pfalz Başkanı Uwe Junge, "Eğer birisi bize aşırı sağ arka plan ile yaklaşır ya da aşırı sağ ortamlarda tanınıyorsa kesinlikle işbirliği yapmayız." diyerek aşırı sağ ile bağlantı iddiasını reddetti.

AfD,13 Mart’ta gerçekleştirilen eyalet seçimlerinde Rheinland- Pfalz’da yüzde 12,6 oy alarak Eyalet Meclisi’ne girmeyi başarmıştı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!