AfD bölünüyor mu

Güncelleme Tarihi:

AfD bölünüyor mu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 09:05

Yabancı ve mülteci karşıtı Almanya için Alternatif (AfD) parti eşbaşkanları, parti içinde aşırı sağ söylemleriyle tanınan Björn Höcke'ye karşı tavır aldı.

Haberin Devamı

Daha önce ikiye bölünen, liberal kanadın ayrıldığı sağ popülist AfD partisi içinde aşırı sağ söylemler yeni bir tartışmaya yol açtı.

Aşırı sağ ve kışkırtıcı konuşmalarıyla tanınan AfD'nin Thüringen Eyalet Meclisi grup başkanı Björn Höcke'nin son çıkışı parti yönetimini tavır almaya zorladı.

ARD televizyon kanalındaki açık oturuma Alman bayrağı ile gelen Höcke'nin mülteci akınının Almanya'yı iç savaşa sürükleyeceği sözleri tepkilere yol açtı.

AfD eşbaşkanları Frauke Petry ve Jörg Meuthen, parti üyelerine gönderdikleri mailde, Björn Höcke'nin parti adına konuşma hakkı bulunmadığını yazdı.

Eşbaşkanlar, Höcke'nin tavrının kendilerini temsil etmediğini belirttiler. Ancak parti başkanı Petry, önceki akşam Maybrit İllner programında Höcke'ye karşı tavrını yumuşattı ve Höcke'nin özür dilediğini ve partiden ihracının söz konusu olmadığını belirtti.

PETRY'YE KUNDAKÇI DEDİ

Açık oturuma katılan neonazi terör örgütü NSU davasının müdahil avukatlarından Mehmet Daimagüler, AfD başkanı Petry'yi “Kundakçı” olarak niteledi.

Avukat Daimagüler, Petry'ye “Bu kışkırtıcı söylemlerden dolayı bir gün insanlar öleceğinden korkmuyor musunuz” diye sordu. AfD'nin korkulardan yaşadığını söyleyen avukat Mehmet Daimagüler, “Başta bu Euro korkusuydu, sonra İslam korkusu oldu, şimdi de mülteci” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!