'Açgözlü Yunanlar' kampanyasına tepki yağdı

Güncelleme Tarihi:

Açgözlü Yunanlar kampanyasına tepki yağdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2015 11:29

Almanya'nın Bild gazetesi, Yunanistan'a yardım finansmanına karşı kampanya başlattı. Okuyucularına, "Açgözlü Yunanlılara hep birlikte 'Hayır' diyelim" diye seslenen Bild, konuyla ilgili selfie çektirmeleri için çağrı yaptı. Bild gazetesinin yayın yönetmeni Kai Diekmann, katılımın rekor seviyesine ulaşmasıyla övünürken, birçok yerden eleştiri yağdı.

Haberin Devamı

Perşembe sayısının 2. sayfasında dev harflerle 'Hayır' yazısıyla dikkat çeken Bild, "Açgözlü Yunanlara daha fazla milyar kaptırmayalım" şeklinde bir kampanya başlattı. Yıllardır bu tür kampanyalarla gündeme giren Bild'in bu girişimiyle tartışmaları yeni bir boyuta taşıdığı belirtildi. Okuyucalarına kapmanyaya katılmaları için çağrı yapan Bild, çekilen ve gazeteye gönderilen selfieleri internet sitesinden yayınladı.

Açgözlü Yunanlar kampanyasına tepki yağdı
ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ

Perşembe günü Twitter hesabından "rekor katılım sayısı" ile övünen Bild'in Yayın Yönetmeni Kai Diekmann'ın kapmanyayı konunun Bundestag'da (Federal Meclis) tartışılmadan kısa süre önce yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Zeit gazetesinin Yayın Yönetmen Yardımcısı Bernd Ulrich, Diekamnn'ın gazetecilik anlayışını sorguladı, Almanya Gazeteciler Sendikası (DJV) Başkanı Michael Konken ise, "Almanya'nın Yunanistan yaklaşımı eleştirilebilir" olduğunu, ancak bu tür kapmanyaların siyasi boyutuna dikkat çekerek gazetecilik anlayışına ters olduğunu ifade etti.

MEDYA ETİĞİNE TERS

Konken, bütün bir halkı siyasetçilerinin yanlış kararlarından dolayı hor görmenin medya etiğine sığmadığını kaydederek, Yunanistan'daki krizin etkisi Alman halkının tedirginlik duymasına yol açtığını, medyanın burada kapsamlı ve eleştirel yaklaşması gerektiğini vurguladı ve siyasi kampanyayı yersiz bulduğunu belirtti.

SİRTAKİLİ ÜSTSÜZ PROTESTO

Almanya'nın en büyük medya gruplarından olan ve Bild gazetesinin de sahibi Axel Springer grubun binasının önünde bu sabah üstsüz protesto düzenlendi. Bedenlerine 'Ja' (Evet) yazılı olan üç kadın, kampanyayı protesto etmek için sirtaki oynayıp sloganlar attı.

Açgözlü Yunanlar kampanyasına tepki yağdı
Açgözlü Yunanlar kampanyasına tepki yağdı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!