ABD’yi Avrupa’ya örnek gösterdi, ‘Google ve Facebook’a vergi zor’ dedi

Güncelleme Tarihi:

ABD’yi Avrupa’ya örnek gösterdi, ‘Google ve Facebook’a vergi zor’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2018 10:47

Avrupa’da ekonomik istikrar için Avrupa Merkez Bankasının kullandığı araçların yetersiz kaldığını söyleyen Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, ABD’de uygulanan işsizlik ve sigorta sistemini örnek gösterdi. Scholz, Facebook ve Google gibi dijital şirketlere vergi uygulanmasının da zor olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) Euro Bölgesi ekonomisinin istikrarı için kullandığı araçların kendi başına yetersiz kaldığını belirterek, “İstikrarı sağlamak için daha fazla araçlara ihtiyaç var” dedi.
Berlin’de düzenlenen 12. Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada ekonomik istikrar için ABD’de uygulanan işsizlik ve sigorta sistemini Euro Bölgesi’ne örnek gösteren Scholz, “Bizim ortak ekonomik birliğimizde istikrar için başka yerlerde olduğu gibi yeterli araçlar yok. Bunu oluşturmak zorundayız. ECB’nin Euro Bölgesi ekonomisinin istikrarı için kullandığı araçlar kendi başına yetersiz. Daha fazla araçlara ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

ABD’yi Avrupa’ya örnek gösterdi, ‘Google ve Facebook’a vergi zor’ dedi

Haberin Devamı

GEREKİRSE TEK BAŞINA ADIM ATARIZ
Küresel olarak şirketlere asgari bir vergi getirme konusunda anlaşma sağlanacağına dair güven taşıdığını dile getiren Scholz, eğer anlaşma olmazsa Avrupa’nın bu konuda tek başına adım atacağını kaydetti. Scholz, Facebook ve Google gibi dijital şirketlere vergi uygulanmasının, çoğu şirketin Silikon Vadisi’nde bulunmasından ve bu şirketlerin fabrika gibi fiziksel yatırımları olmadığından zor olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!