AB'den Yunanistan'a "acil ihtiyaç" yardımı

Güncelleme Tarihi:

ABden Yunanistana acil ihtiyaç yardımı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2015 10:51

AB Komisyonu, Yunanistan'a gıda ve ilaç yardımı yapılması için hazırlık başlattı.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği Komisyonu, mali krizle boğuşan ve iflasın eşiğine gelen Yunanistan'a gıda ve ilaç yardımında bulunmak için hazırlandığını açıkladı.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Kristalina Georgieva, Paris'te düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, "Acil destek programını yürürlüğe sokacağımız kesin, ihtiyaç duyulan ilaçların ve gerekli gıda dağıtımının sağlanması için çalışacağız'' ifadesini kullandı.

AB Komisyonu'nun Bulgar üyesi Georgieva, Yunanistan'da yaşananları, 1996 yılında ülkesinde yaşanan bankacılık krizine benzeterek, "Yunanistan'da gerekli ürünlerin temini konusunda sorunlar yaşanabilir, biz bu konunun çözümü için yardımcı olabiliriz'' diye konuştu.

Georgieva, mali açıdan zor durumdaki Yunanistan'daki küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) ve gençlik projelerinin desteklenmesine artık önem vereceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Daha önce yapılan doğrudan mali yardımların bu ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamadığını kaydeden Georgieva, bundan sonra KOBİ'lere verilecek desteğin daha faydalı olacağına inandıklarını söyledi.

AB Komisyonu'nun ilk etapta 790 milyon Euro tutarında acil gıda yardımını Yunanistan için devreye sokması bekleniyor.

Avro bölgesi maliye bakanları, yeni bir borç paketi için Yunanistan'ın kreditörlere sunduğu ekonomik planı yarın görüşecek. AB liderleri ise Brüksel'de pazar günü yapacakları toplantıda bu plan ile ilgili son sözü söyleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!