80'inde bile güzel

Güncelleme Tarihi:

80inde bile güzel
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 13:17

İtalyanların dünyaca ünlü kadın sanatçısı Sophia Loren 80. yaşgününü Meksika'da kutladı.

Haberin Devamı

Meksikalı işadamı Carlos Slim'in gerçekleştirdiği “Sofia Loren" sergisinin açılışı için bu ülkeye giden ünlü sanatçı doğum gününde oğlu müzisyen Carlo Ponti ve sevenleri ile beraber oldu. Sophia Loren burada yaptığı açıklamada hayata sıkı sıkı sarıldığını ve çalışmak istediğini vurgulayarak “Her sabah çok sayıda fikirle uyanıyorum, çalışmak istiyorum, hayat bazen zorluklar göstermesine rağmen yılmadım çünkü yaşamayı seviyorum" dedi. Carlos Slim ile iki yıl önce tanıştığını hatırlatan ünlü İtalyan sanatçı geçmişine dair tüm anılarının birarada toplandığı böylesine güzel bir sergiyi açmasından dolayı Meksikalı hayranı olan işadamı Slim'e teşekkür etti. Meksika basını Sophia Loren sergisinin Cumartesi günü çok sayıda sanatçınında katılacağı büyük bir törenle açılacağını yazdı.

Haberin Devamı

Oscar ödüllü İtalyan aktris Sophia Loren (Sofia Villani Scicolone) özellikle 50'li ve 60'lı yıllarda sinemanın en başarılı ve en güzel kadınlarından biri olarak gösterildi. 1964'te rol aldığı 'The Fall of The Roman Empire' gelmiş geçmiş en iyi Roma filmlerinden biri olarak tarihde yerini aldı. Özel hayatında skandallardan daima kaçınan ve tüm dünyada tanınan bir seks sembolü olmasına rağmen bunlara aldırış etmeyen güzel yıldız kendisini keşfeden yapımcı Carlo Ponti ile mutlu bir evlilik yaşadı.

2002 yılında Uluslararası Venedik Film Festivali'nde 'yaşam boyu başarı' ödülünü alan Sophia Loren, vaktinin çoğunu hayvan hakları savunuculuğu yaparak geçiriyor. İtalyan sanatçı 2005 yılında da Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde de Türkiye'ye gelmiş ve yaşam boyu başarı ödülüne layık görülmüştü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!