74 yaşında ama askerlik yaptığını ispat edemiyor

Güncelleme Tarihi:

74 yaşında ama askerlik yaptığını ispat edemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 15:12

Ankara’nın Polatlı ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Hasan Öz, askerlik yaptığını ispat edemiyor. Öz, ilerleyen yaşına rağmen yoklama kaçağı gözüküyor.

Haberin Devamı

1961 yılında acemiliğini Erzurum’da ki 202 Piyade Alayı’nda yapan Hasan Öz, 1963 yılında İzmir Narlıdere’de vatani görevini tamamlayarak terhis belgesi aldı. Asker kaçağı olduğunu ilk olarak geçen yıl Antalya ve İzmir’de tatilde iken öğrenen Hasan Öz, bir yıldır hukuk mücadelesi veriyor. Öz, “Otelde, hastanede, gittiğim her yerde asker kaçağı olduğum gerekçesiyle polis tarafından aranıyorum. Bir yıldır bunun mücadelesini veriyorum ama derdimi kimseye anlatamıyorum. Bu durumdan dolayı büyük bir mağduriyet yaşıyorum.” dedi.

Bir yıldır asker kaçağı muamelesi gördüğünü dile getiren Hasan Öz, “İlk önceleri yanlışlık yapılmıştır diye gülerek karşıladım. Daha sonra gittiğim her yerde polis tarafından aranıyor olmam benim için ciddi sıkıntılar oluşturmaya başladı. Derdimi kimseye anlatamıyorum. Milli Savunma Bakanlığı'mızdan bu konuda yardım istiyorum.” diye konuştu.

ASKERİ İDARE MAHKEMESİ REDDETTİ

Mağduriyetinin giderilmesi için Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvuran Hasan Öz, buradan da olumsuz cevap aldı. Mahkemenin talebin reddine karar verdiğini belirten Hasan Öz, “Asıl davamız devam ediyor. Biz polisin aramasından kurtulmak ve bu mağduriyetimizi sona erdirmek için yürütmenin durdurulmasını istedik. Ancak mahkeme reddetti. Bu nasıl bir iş anlayamadım.” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!