580 mülteciyi kamyon kasasında taşıyan 36 göçmen kaçakçısı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

580 mülteciyi kamyon kasasında taşıyan 36 göçmen kaçakçısı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2019 10:27

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol), Almanya ve Romanya güvenlik birimleriyle ortaklaşa yürütülen operasyonda, Avrupa’da düzensiz göçü koordine eden ve 580 mülteciyi kamyon kasasında Avrupa’ya taşıyan 36 kişilik organize suç çetesinin yakalandığı duyuruldu.

Haberin Devamı

EUROPOL’den yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 2 yıl süren ve Avusturya, Macaristan ile İngiltere’nin de desteğiyle yürütülen operasyon, Alman polisinin İran, Irak ve Suriyeli göçmenlerin TIR kasalarında Çekya ve Macaristan’ı geçerek Almanya’ya ulaştıklarını tespit etmesiyle başladı. Şebeke göçmenleri gayriinsani şartlarda Romanya’nın Timişoara kentinden batı Avrupa ülkelerine taşıyarak 2 milyon Euro’dan fazla gelir elde etti.

4 ŞOFÖR HAPSE ATILDI
Şebekenin ele başı olan 3 kişi ayrı ayrı Almanya, Yunanistan ve İngiltere’de yakalanırken; Çekya ve Almanya’da gözaltına alınan 4 şoför hapse atıldı. Europol, özellikle Balkan ülkeleri üzerinden Batı Avrupa ülkelerine yapılan düzensiz göçleri önlemek ve suç örgütlerini yakalamak için 2018’de ‘Ortak Soruşturma Birimi’ni kurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!