4’üncü turda Altona’yı gezdiler

Güncelleme Tarihi:

4’üncü turda Altona’yı gezdiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 15:58

Almanya’nın Hamburg Eyalet Meclisi milletvekili Güngör Yılmaz tarafından ‘Alster’den Elbe’ye Şehrimizi Tanıyalım’ başlığıyla düzenlenen kent turunun 4’üncüsü, Altona’da yapıldı. 36 kişiden oluşan grup, Altona istasyonunun önünde buluştu ve rehber eşliğinde ilçeyi gezdi.

Haberin Devamı

REHBER Gerd Schmidt-Mildner, Altona’nın 1866 yılına kadar Danimarka’ya bağlı olduğunu, kaybedilen Prusya Savaşı sonrası Almanya’ya geçtiğini söyledi. “Altona 1938’e kadar Hamburg’dan bağımsız bir kent idi. Hatta tarihi boyunca Hamburg ile liman ticareti ve balıkçılık için rekabet halindeydi. Bugünkü Altona Belediye Sarayı önündeki parkın havuzundaki fıskiyeli heykel bu rekabeti canlandırıyor” dedi.

Geziye katılanlar Altona Müzesi ve hemen ilerisindeki Altona Tiyatrosu önünden Palmaille Caddesi’ne yüründü.

ADINI DANİMARKA KRALLIĞI’NDAN ALDI
Schmidt-Mildner, Alman edebiyatının gelişmesinde önemli katkısı olan, şair Friedrich Gottlieb Klopstock’un mezarının bulunduğu, 1738’de barok tarzında inşa edilen Christians Kilisesi’nin adını, dönemin Danimarka Krallığı’ndan aldığını belirtti. Katılımcılar daha sonra Palmaille’den uzanan Grosse Elbstrasse üzeri tarihi Fischmarkt’a (Balık Pazarı) geçildi.

Haberin Devamı

SAVAŞ SIRASINDA BOMBALANDI
Geçmişte balık ticareti ve açık artırmalarının yapıldığı Fischmarkt’ta binanın bugün çok farklı etkinlikler için kullanıldığı ifade eden rehber, İkinci Dünya Savaşı sırasında limanın bombalanmasının Balık Pazarı’na büyük zarar verdiğini anlattı. Schmidt-Mildner, “Sadece üç bina ayakta kaldı. Savaştan yıllar sonra GMP Mimarlık şirketi alanı yeniden tasarladı ve gördüğünüz gibi gayet uyumlu bir mimariyle Fischmarkt’a otantik bir hava verdiler” dedi.

ŞEHİR TURLARI DEVAM EDECEK
Altona turu meydanda son buldu. Güngör Yılmaz, Schmidt-Mildner’e teşekkür ederken, ilk başta ne kadar ilgi olacağını bilmediğinden tereddütle başlattığı şehir turlarının bu kadar büyük ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şehir turlarını sürdüreceklerini açıklayan Yılmaz, ilgi duyan ve katılmak isteyenlerin guengoer.yilmaz@hamburg.de e-posta adreslerine iletişim bilgilerini gönderebileceklerini kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!