467’si kayıp! Her dört neonaziden biri şiddet eğilimli

Güncelleme Tarihi:

467’si kayıp Her dört neonaziden biri şiddet eğilimli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 10:45

Haklarında yakalama kararı bulunan 467 neonazinin nerede olduğu bilinmiyor. Şiddet eğilimli neonazilerin bulunamaması Almanya’da endişeye yol açıyor. Güvenlik güçlerinin yakalayamadığı neonaziler arasında şiddet eğilimli ve saldırgan özelliği olanların sayısının çokluğu da dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

SOL Parti Meclis Grubu’nun verdiği soru önergesini yanıtlayan hükümet, haklarında kesinleşmiş cezası bulunan veya yakalama emri olan toplam 467 neonazinin nerede olduğunun bilinmediği bilgisini verdi. Güvenlik güçlerinden kaçan veya firar eden her dört neonaziden biri şiddet eğilimli veya illegal örgüt üyesi. Firari neonazilerin 108’i siyasi suç işlerken, 99’u bir veya birden fazla şiddet içeren suçlar işledi. Kayıp neonaziler hakkında polisin çıkardığı yakalama emri sayısı ise 605.
Polis bazı kayıp neonaziler hakkında birden fazla yakalama emri çıkardı. Güvenlik güçleri firari neonazilerin daha önce işledikleri suçların benzerini işleme eğilimi taşıdığını belirtiyor. Bundan dört yıl önce firari neonazi sayısı 253 olarak açıklanmıştı.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!