4 milyondan fazla İngiliz yollara düştü

Güncelleme Tarihi:

4 milyondan fazla İngiliz yollara düştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 12:54

İngiltere Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA), yeni yılı yurtdışında karşılamak amacıyla 4 milyondan fazla İngilizin, seyahate çıkmasının beklendiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Aralık ayı sonu ve 3 Ocak tarihleri arasındaki dönemde İngilizlerin deniz aşırı ülkelere tatile gitmek üzere rezervasyon yaptığına işaret eden ABTA, daha sıcak bir ülkeyi tercih eden tatilcilerin en popüler destinasyonlarının Kanarya Adaları, Tunus, ve Fas ile Dubai, Mesika, Küba ve Mısır gibi uzak ülkeler olduğunu belirtti.

UÇUŞLAR AĞIRLI OLARAK HEATHROW’DAN

Verilere göre, yeni yılı kayak gibi kış sporlarının yapılabileceği bölgelerde karşılamak isteyen İngilizlerin en çok ilgi gösterdikleri ülkeler İsviçre, Fransa, Avusturya ve İtalya oluyor. Paris, Amsterdam, Barselona ve Dublin de bir kaç gün için bile olsa İngiltere’den uzaklaşmayı düşünenler için en cazip destinasyonlar oldu. Tatilcilerin genel olarak trafikte büyük bir yoğunluğa yol açtığı ifade edildi.

Ülke dışına çıkanların 1 milyon 700 binden fazlasının Avrupa’nın en işlek havalimanı arasında olan Londra Heathrow’dan, diğer yolcuların ise Gatwick ve Stansted Havalimanı üzerinden uçuşlarını gerçekleştireceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!