27 günde tam 625 bin kişi ve 97 bin araç

Güncelleme Tarihi:

27 günde tam 625 bin kişi ve 97 bin araç
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2018 14:51

Tatillerini Türkiye'de geçirmek isteyen Avrupalı Türklerin Kapıkule'den giriş sayısı, sezonun başladığı 1 Temmuz'dan itibaren 625 bin kişiye, araç sayısı ise 97 bine ulaştı.

Haberin Devamı

YILLIK izinlerini Türkiye'de geçirmek için yola çıkan gurbetçiler sıla yolculuğuna ve Kapıkule Sınır Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturmaya devam ediyor. Yaşadıkları ülkelerde okulların tatile girmesinin ardından yola çıkan ve yaklaşık iki gün süren yolculuğun ardından Kapıkule Sınır Kapısı'na ulaşan gurbetçiler, pasaport kontrolünden sonra baba ocağının yolunu tutuyor.
Kapıkule'de mola veren vatandaşlar, işlemlerinin yapıldığı sırada arabada ya da gümrüksüz satış mağazalarının olduğu alanlarda vakit geçiriyor.

27 günde tam 625 bin kişi ve 97 bin araç


Sezonun başladığı 1 Temmuz'dan itibaren Kapıkule'den 625 bin gurbetçi ve 97 bin gurbetçi aracının girişi yapıldı. Gümrük yetkilileri, İçişleri Bakanlığı ile gümrüklerde kullanılan sistem entegrasyonu ve altyapı iyileştirmeleri sonucu en yoğun anda gümrüklerde bekleme sürelerinin 50- 60 dakika olduğunu, bu sürede 350 araca işlem yapıldığını belirtti.

Haberin Devamı

27 günde tam 625 bin kişi ve 97 bin araç

VATAN HASRETİ TARİF EDİLEMEZ
Almanya'dan gelen Burak Tutkun,yıl boyunca memleketi ve akrabalarını özlediğini belirterek, "Buradan memleketimize Zonguldak'a gideceğiz. Türkiye'ye geldiğimiz için çok sevinçliyiz. Vatana kavuşmak kelimelerle ifade edilemez. Türkiyemiz Avrupa ülkelerinden önde. Bundan sonra Türkiye'yi tutamazlar inşallah" diye konuştu.

27 günde tam 625 bin kişi ve 97 bin araç

ÜLKEMİZİ GURURLA İZLİYORUZ
Almanya'dan gelen Erkan Yılmaz da sınır kapısının girişinde Türk bayrağını görmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadığını söyledi. Yılmaz, Türkiye'yi Avrupa'dan gururla takip ettiklerini de söylediçHollanda'dan gelen Ali Çetin ise yolculuğun iyi geçtiğini belirterek, "Türkiye'ye gelince tarif edilmez duygular yaşıyoruz. Bir yıl boyunca tatili bekliyoruz. Tatil olunca hemen ailemizi ziyaret için Türkiye'ye geliyoruz." şeklinde konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!