24 yıl boyunca esir tutmuşlar!

Güncelleme Tarihi:

24 yıl boyunca esir tutmuşlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 12:22

İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan bir jinekolog ve hemşire eşinin tam 24 yıl boyunca bir adamı evlerinde esir tutup köle gibi çalıştırdığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili Harrow Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada Emmanuel ve Antan Edet çiftinin Ofonime Sunday Inuk isimli adamı 24 yıl önce henüz 14 yaşındayken Nijerya’daki evinden alıp İngiltere’ye getirdiği ve bu tarihten beri adama “Köle gibi davrandıkları” açıklandı.

Çiftin Inuk’u İngiltere’ye getirirken ona “Harçlık verme ve eğitim giderlerini karşılama” sözü verdiği ancak adam İngiltere’ye geldikten sonra pasaportuna el koyup onu yerde uyumaya zorladığı ve onu sık sık dövdüğü de belirtildi.

Savcılık, Edet çiftinin “kölelerini” polise giderse tutuklanacağını ve “yasadışı bir göçmen olarak Nijerya’ya geri yollanacağını” söyleyerek korkuttuğunu da açıkladı.

Ofonime Sunday Inuk’un uzun süre yetkililerle iletişime geçmeye çalıştığı ancak sosyal görevlileri ve polisi ikna etmeyi başaramadığı da belirtilirken, adamın en sonunda bir sivil toplum kuruluşuna e-posta göndermesinin ardından kurtarıldığı belirtildi.

Edet çifti tüm suçlamaları reddediyor.

Dava devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!