'24 Haziran'da bir devrin kapanıp yenisinin açılacağı hayati bir seçim yapılacak'

Güncelleme Tarihi:

24 Haziranda bir devrin kapanıp yenisinin açılacağı hayati bir seçim yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2018 05:16

Siyaset Ekonomi ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı'nın (SETA) Almanya'nın başkentinde düzenlediği “24 Haziran seçimleri ve Türkiye'nin geleceği” konulu panelde konuşan Genel Koordinatör Prof. Dr. Fahrettin Altun, 24 Haziran'da bir devrin açılacağı ve bir devrin kapanacağı hayati bir seçimin yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

SETA'nın Avrupa panel serisi çerçevesinde Fahrettin Altun, Hasan Basri Yalçın ve Enes Bayraklı'nın konuşmacı olarak yer aldığı “24 Haziran seçimleri ve Türkiye'nin geleceği” konulu panel, Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirildi.
Altun, panelde yaptığı değerlendirmede, “24 Haziran seçimleri bir devri açacak ve bir devri kapatacak hayati bir seçim. Cumhur ittifakının başarılı olması durumunda cumhurbaşkanlığı sistemi hayata geçecek. Türk siyaseti böylece bazı olumlu özellikler kazancak. Siyasal istikrar kurumsallaşacak” dedi.

24 Haziranda bir devrin kapanıp yenisinin açılacağı hayati bir seçim yapılacak

'SİSTEM KRİZİ MÜMKÜN'
Seçimlerde "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğerleri" olarak iki blokun yer aldığını anlatan Altun, Cumhur ittifakının iktidara gelmesi halinde yeni sistemin hemen hayata geçeceğini, karşı ittifakın seçilmesi durumunda ise yeni bir sistem krizi yaratma durumunun mümkün olabileceğini vurguladı.
Altun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bürokratik vesayeti ve oligarşiyi ortadan kaldıracağı, siyasal istikrarı temin edeceği ve güçlü siyasal liderliği doğal olarak getireceği için hızlı karar alma imkanı vereceğini kaydetti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ARTIK DİZAYN EDİLEBİLİR ÜLKE DEĞİL
Altun, 2002 öncesi Türkiye'nin Washington'dan dizayn edilebilir bir ülke olduğunu belirterek, ''Ama 2002 sonrası bu değişti. Dış politikasında kendi ad ve hesabına çalışmaya başladı. Bu bir özerkleşme ve bağımsızlık getirdi. Bu her ne kadar ağır bedeller ödetse de Türkiye'nin önemli bir kazancı olarak ortaya çıkmıştır" dedi 
Erdoğan'ın karşısındaki ittifakın normal şartlarda teorikte bir araya gelmesinin mümkün olmadığını da iddia eden Altun, “İttifak dışardan dizayn edildi amaç Erdoğan'ı devirmek” diye konuştu.

24 Haziranda bir devrin kapanıp yenisinin açılacağı hayati bir seçim yapılacak

TÜRKİYE'DE HER SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ
SETA Strateji Araştırmaları Direktörü Hasan Basri Yalçın da Türkiye'deki her seçimin çok önemli olduğunu, 15 Temmuz'da bir darbe girişimiyle iktidarı deviremeyenlerin bu sefer döviz spekülasyonunu ortaya attığına dikkati çekerek Türkiye'nin bir varoluş süreci geçirdiğini aktardı.

Haberin Devamı

24 Haziranda bir devrin kapanıp yenisinin açılacağı hayati bir seçim yapılacak

EKONOMİK SALDIRILAR SİSTEMATİK
SETA Avrupa Araştırmaları Direktörü Enes Bayraklı da Türkiye'nin sistematik ekonomik saldırılarla karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin son 15 yıldır çok hızlandığını ve artık uçağın kalkış noktasına geldiğini dile getiren Bayraklı, ancak bunun bazı çevre ve güçler tarafından engellenmek istendiğini vurguladı.

BAKMADAN GEÇME!