2016 Victress ödülleri 11’inci kez sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

2016 Victress ödülleri 11’inci kez sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 08:56

Türk kadınlarının bir zamanlar çeyiz sandığını süsleyen ve tarihe karışmak üzere olan el işi iğne oyalar, danteller, vitrin takımları şimdi kostüm, bikini, tanga aksesuvarları olarak moda dünyasına taşınıyor.

Haberin Devamı

Almnaya buluşlar ve fikirler ülkesi. Yeni buluşları ödüllerle teşvik eden, daha yenilerine cesaretlendiren bir ülke. Zenginliğinin temelini de buna borçlu. Pazartesi akşamı Berlin’de bunun en güzel örneklerinden biri yaşandı. Victress Awards, Almanya’da yeni buluşlarıyla kadınların hayat kalitesini yükselten örnek güçlü kadınları ödüllendirdi.

Pazartesi akşamı Berlin’de dev bir gala gecesiyle 2016 Victress ödülleri 11’inci kez sahiplerini buldu. Gala gecesine ev sahipliğini Giresunlu Aygün kardeşlere ait Titanic Chaussee Berlin oteli yaptı.

Güçlü kadınların geldiği gecede kadınlar, birbirinden şık, parlak ve yumuşak kumaş kostümleriyle, yüksek topuklu ayakkabıları, topuz saç modelleriyle defile havası estirdi. Daha çok kadın ağırlıklı 800 davetlinin katıldığı gala gecesinde televizyon sunucuları, dizi oyuncuları, moda dünyası bir araya geldi.

RITA IN PALMA

Gecenin Almanya’daki Türkleri yakından ilgilendiren bir tarafı da vardı. İşyeri kurucu ödülünü, Türk kızlarının eskiden çeyiz sandığını süsleyen, el işi oyalarını, bikini, tanga, kostüm aksesuvarlarına uyarlayan, moda dünyasına taşıyan tasarımcı An-Kathrin Carstensen kazandı.

2016 Victress ödülleri 11’inci kez sahiplerini buldu



Tarihe karışma, unutulma tehlikesi yaşayan el işi oyaları, Carstensen’in Berlin Neukölln’de kurduğu ‘Rita in Palma’ adlı atölyesinde Türk kadınları örüyor. Rita in Palma’ya verilen ödülün övgü konuşmasını gazeteci yazar Hatice Akyün yaptı. Akyün, oyaların bugün bikini, tanga aksesuvarlarına dönüşmesinin eski ve köklü bir kültürü yok olup gitmekten de kurtardığını vurguladı.

ÖRNEK KADINLAR

Yeni fikir ve işyeri ödüllerini kazananlar arasında başka kadınlar da vardı. Maxie Matthiessen, Anne Christin Bansleben, Lea Lange’nin yanında Yılın Victress Ödülü’nü, ‘Tatort’ (Olay Yeri) dizisinin tanınmış kadın oyuncusu Andrea Sawatzki kazandı. Yö- neticilik başarı ödülü ise Berlin Brandenburg Televizyonu (RBB) yayın yönetmeni Dagmar Reim’a gitti.

BAKMADAN GEÇME!