1967’den beri en kötü Schalke

Güncelleme Tarihi:

1967’den beri en kötü Schalke
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2018 14:40

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Schalke 04, ligde büyük kriz yaşıyor. Oynadığı sekiz maçın altısını kaybeden mavi beyazlılar, Galatasaray’a yenilmesi durumunda teknik direktörün görevde kalması çok zor olacak.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLAR Ligi D Grubu’nda mücadele eden Galatasaray, çarşamba akşamı İstanbul’da Almanların temsilcisi Schalke 04 ile oynayacak. Geçen sezon Bundesliga’yı B. Münih’in ardından ikinci sırada bitiren Schalke 04, ligde ciddi kriz yaşıyor.

Üst üste başarısız sonuçlar alıyor Schalke 04, sekiz lig maçından sadece kisini kazandı. Geri kalan altısını ise kaybetti. Son yenilgiyi sahasında Werder Bremen karşısında aldı. 2-0 yenilen mavi beyazlılar, ligde 16. sırada. Puanı ise altı. Schalke’nin bu sezon en büyük sıkıntısı gol atamaması. Sekiz karşılaşmada sadece beş gol bulabildi. Maç başına 0.6 gol ortalaması var. Ligde en az gol atan iki takımdan biri.

Sahasında oynadığı dört karşılaşmada sadece Mainz’a gol atabildi ve maçı 1-0 kazandı. Onun dışında seyircisine gol sevinci yaşatamadı. Puan da çıkaramadı. Kolay gol yiyen Schalke 04, ligde attığı gollerin iki katından fazlasını kalesinde gördü. Gol averajı en kötü dört takımdan biri.

Haberin Devamı

Bundesliga’da görevinden alınan ilk teknik direktör Tayfun Korkut’tan sonra şimdi ilk sırada Schalke’nin başında bulunan Domenico Tedesco yer alıyor. 33 yaşındaki teknik adamın İstanbul’da kaybetmesi durumunda görevini sürdürmesi çok zor olacak.

1967’den beri en kötü Schalke
Ligin en genç ikinci teknik direktörü olan Tedesco, geçen sezona göre takımına daha fazla hücum oynatmak istiyor. Ancak Schalke bunu başaramıyor. Temel nedeni de orta sahada rakibin baskısı karşısında duramamaları. Baskıyı hisseden futbolcular kolay top kaybediyor. Kaybedilen her topta rakip hızlı atağa kalktığı anda defans da çaresiz kalıyor. Tedesco ise buna çare bulamıyor.

Galatasaray-Schalke maçı çarşamba akşamı saat 21.00’de. Schalke bu maçı krizden çıkmak için fırsat olarak görüyor. Kazandığı takdirde takımın üzerindeki kara bulutlar da dağılmış olacak.

Ligde tek santraforla oynayan Alman takımı, Galatasaray karşısına çift golcüyle çıkacak. İleri uçta Embolo ve Burgstaller birlikte oynayacak. Bu sezon dörtlü defansla oynayan Schalke, İstanbul’daki maçta ise üçlü oynayacak, bunun yerine orta sahayı kalabalık tutacak.

Haberin Devamı

Alman Ümit Milli takım forası giyen Suat Serdar’ın da ilk 11’de oynaması bekleniyor. Kanatlarda ise Caligiuri ve Schöpf olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!