18 bin Euro’yu parçalayarak dondurucuda sakladı

Güncelleme Tarihi:

18 bin Euro’yu parçalayarak dondurucuda sakladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 09:51

Almanya'nın Bavyera Waldkraiburg bölgesinde yaşayan 89 yaşındaki bir kadın hırsızlardan korkusundan yırttığı 18 bin 500 Euro’yu Hessen İdare Mahkemesi'nin kararıyla Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) geri almayı başardı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Bavyera Waldkraiburg bölgesinde yaşayan yaşlı bayanın avukatları müvekkilinin sıra dışı eylem anında akli dengesinin yerinde olmadığını, yapılan eylemin de mantıklı bir açıklamasının olamayacağını öne sürdü.

500 EURO’LUK BANKNOTU YIRTARAK SAKLADI

Yaşlı kadın 37 adet 500 Euro’luk banknotu yırtarak küçülttü ve parçalar halinde plastik bir poşet içinde derin dondurucuda sakladı. ECB’nin aldığı bir karar göre kasıtlı olarak imha durumunda paraların geri ödenemeyeceği belirtiliyor.

Ancak yaşlı kadının torunu bankaya itiraz ederek, gelecekte bu gibi durumlarda imha edilen paraların geri ödenip ödenemeyeceği konusunda bankadan bağlayıcı bir açıklama istiyor.

YAŞLI KADININ PARASI İADE EDİLDİ

ECB avukatları banknot imhası durumlarında paranın en az yüzde 50'sinden fazlasının mevcut olması gerektiği şartı olduğunu bildiriyor. Bunun üzerine yapılan girişimle yaşlı kadının parası iade edildi.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, hasarlı para iadesi için 2015 yılında 30 binden fazla geri ödeme uygulaması talep edilmiş ve bu talepler çerçevesinde toplamda 44 milyon Euro iade yapılmış.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 2015 yılında ölen bir kadının evinde küçük parçacıklar halinde imha edilmiş 950 bin Euro bulunmuştu. Avusturya Merkez Bankası ise bu parayı geri ödemişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!