175 yıllık festivale ‘bindallı’yla katıldılar

Güncelleme Tarihi:

175 yıllık festivale ‘bindallı’yla katıldılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2019 19:12

Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde Türk gençleri, Münchberg beldesinde düzenlenen 175 yıllık kır festivaline geleneksel kıyafetleriyle katıldı. Festivale, caminin yanı sıra kilise, okul, spor ve kültürel dernek temsilcileri de katıldı.

Haberin Devamı

DİYANET İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Münchberg Mimar Sinan Camisi gençlik kolu üyeleri festival kapsamında Türk ve Alman bayrakları taşıdı. Festivalde bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Üç binden fazla kişinin katıldığı festivalde yöre halkı Bavyera’ya özel yöresel kıyafetler ve geyik derisinden yapılan elbiselerle yürüyüş gerçekleştirdi.

175 yıllık festivale ‘bindallı’yla katıldılar

‘UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ’
Türk gençlerinin giydiği bindallı elbiseler katılımcıların beğenisini kazandı. DİTİB Münchberg Mimar Sinan Camisi Başkanı Hikmet Kıylıoğlu, her yıl geleneksel olarak düzenlenen kır festivaline 2002’den bu yana katıldıklarını söyledi. Kıylıoğlu, “Bu festivale derneğimizi ve kültürümüzü tanıtmak için katılıyoruz. Yerel yöneticiler ile gayet uyumlu bir çalışma içindeyiz. Uyum içerisinde bu birlikteliğin devamını diliyorum” dedi.
Etkinliğe ayrıca Münchberg Belediye Başkanı Christian Zuber, kardeş şehir olan Amerika’nın Missouri Belediye Başkanı Jefferson City, eyalet milletvekilleri de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!