14 yaşın altındakiler de takip edilecek

Güncelleme Tarihi:

14 yaşın altındakiler de takip edilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 11:56

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı’na (BfV) 14 yaşın altıdaki küçük çocukların da izlenmesi ve bilgilerin kayıt altında alınması yetkisi veren bir tasarı hazırladı.

Haberin Devamı

TASARIDA, Irak ve Suriye’de terör örgütleri saflarında savaşan ve daha sonra Almanya’ya geri dönen terör örgütü DEAŞ üyelerinin çocuklarının da takibe alınmasının amaçlandığı belirtildi. CDU/CSU ile SPD tarafından kurulan koalisyon hükümeti, üç yıl önce yaptığı yasal düzenlemeyle istihbarat tarafından izlenme yaşını 16’dan 14’e indirmişti. Tasarının yasalaşması halinde BfV, küçük yaştaki çocukları izleyebilecek ve bilgilerini kayıt altına alabilecek. Ciddi suç tehlikesi durumlarında WhatsApp mesajlarını da izleyebilecek. İçişleri Bakanlığı, tasarıyla, radikal terör örgütlerinin ve aşırı sağcıların ideolojisinin etkisinde kalan çocukları da izlemeyi hedefliyor.

SPD KARŞI ÇIKIYOR
Koalisyon ortağı SPD ise küçük yaştaki çocukların istihbarat tarafından izlenmesine sıcak bakmıyor. Federal Adalet Bakanı Katarina Barley, tasarıya karşı çıkıyor. Yürürlükteki yasalara göre Almanya’da istihbarat çocuklarla ilgili olayları arşivine alabiliyor. Ancak bunları istihbarat bilgi sistemine geçiremiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hans Georg Engelke ise radikalleşen çocukların sayısının büyük oranda artığını, özellikle Suriye ve Irak’tan döneceklerle bu sayının daha da çoğalacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!