Tahliye edildi ama 3 yıl 4 ay daha hapis yatacak!

Güncelleme Tarihi:

Tahliye edildi ama 3 yıl 4 ay daha hapis yatacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2018 11:02

Almanya’da neonazi terör örgütü NSU’nun işlediği seri cinayetlere yardım ve terör örgütüne destekten suçlu bulunarak geçen hafta 10 yıl hapis cezasına mahkum edilen Ralf Wohlleben, çarşamba sabahı serbest bırakıldı. Aldığı cezanın temyizde de onanması halinde Wohlleben, kalan cezasını çekmek için yeniden hapse girecek.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde beş yıl iki ay süren neonazi terör örgütü davasında dokuz cinayete yardım ve terör örgütüne destekten yargılanan Ralf Wohlleben, geçen hafta çarşamba günü suçlu bulunarak, 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Seri cinayetlerde dokuz kişinin öldürülmesinde kullanılan Ceska 83 tipi tabancayı terör örgütüne tedarik eden ve örgüte destek ağını kuran Wohlleben, çarşamba sabahı mahkemenin tutukluluğunu kaldırmasının ardından Münih’teki Stadelheim Cezaevi’nden tahliye edildi.

‘KAÇMA ŞÜPHESİ YOK’
NSU davasının görüldüğü 6. Ceza Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamada, savunma avukatının Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’ne müracaatı ve savcılığın da onayıyla Wohlleben’in tutukluluk halinin kaldırılması kararı alındığı bildirildi. Açıklamada, 10 yıl hapis cezası alan Wohlleben’in 6 yıl 8 ay tutuklu kaldığı ve kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle kararın kesinleşmesine dek serbest bırakıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

DÜŞÜK CEZANIN SONUCU
NSU tarafından Dortmund’ta öldürülen Mehmet Kubaşık ailesinin avukatı Sebastian Scharmer, Wohlleben’in serbest bırakılmasının ‘düşük ceza’nın bir sonucu olduğunu söyledi. Mahkemenin Wohlleben için savcılığın istediği 12 yıl hapis cezasının altında ceza verdiğine dikkati çeken müdahil avukat Scharmer, mahkumiyetin temyizde bozulmaması halinde Wohlleben’in geri kalan 3 yıl 4 ay hapis cezasını yatmak için yeniden cezaevine girmesi gerektiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!