1.5 milyar Euro mirası nasıl paylaşacaklar?

Güncelleme Tarihi:

1.5 milyar Euro mirası nasıl paylaşacaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2019 14:10

Volkswagen’i (VW) Avrupa’nın en büyük otomobil şirketi yapan ve 25 Ağutos 2019’da 82 yaşında ölen Ferdinand Piech’in yaklaşık 1.5 milyar Euro’luk servetinin yarısı, son eşi ile evlilik ve evlilik dışı ilişkilerinden olan 13 çocuğuna kalacak. Servetin 1.1 milyar Euro’su Porsche hisselerinde.

Haberin Devamı

AVUSTURYA yasalarına göre Piech’in vasiyetinden bağımsız olarak mirasın yarısının üçte ikisi çocuklara, üçte biri ise eşine gidiyor. Çocuklar arasında evlilik veya evlilik dışı diye ayrım yapılmıyor. Miras eşit biçimde paylaştırılıyor. Bu durumda Piech’in 1.5 milyar Euro’luk servetinden, 13 çocuğundan her birine yaklaşık 38.5 milyon Euro miras düşüyor. Piech’in son eşi Ursula Piech ise yaklaşık 250 milyon Euro miras alacak.
Ferdinand Piech’in ilk eşi Corinna Piech’ten 4 kızı, bir oğlu var. Ailenin çocuk bakıcısı olan ikinci eşi Ursula Piech’ten 3 çocuğu olan Ferdinand Piech’in kuzeninin karısı Marlene Porsche ve şirket çalışanı Herma adlı kadınla evlilik dışı ilişkilerinden beş çocuğu bulunuyor. Çocuklarının sekizi evlilikten, 5 ise evlilik dışı. Çocukların 7’si erkek, 6’sı ise kız.

BAKMADAN GEÇME!