Avrupa Ziraat’i tanıdı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Ziraat’i tanıdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 01:00

Efeler Voleybol Liginin lideri kırmızı-beyazlılar, Hollanda’da oynadığı müsabakada SV DYNMO Apeldoorn takımını 3-1 yenip, 1 Mart’taki rövanş öncesinde büyük bir avantajı eline geçirdi.

Haberin Devamı

Efeler Voleybol Liginin lideri Ziraat Bankası, Avrupa arenasında başarasına yeni bir halka ekledi. Kırmızı-beyazlılar, Avrupa CEV Challenge Cup erkekler çeyrek final ilk karşılaşmasında Hollanda temsilcisi SV Dynamo Apeldoorn’u deplasmanda 3-1 yendi.
Oyunun ilk setinde Hollanda ekibi, ev sahibi olmanın avantajını iyi kullandı ve sürekli önde götürüp, teknik molaları üstün geçtiği seti 25-20 alarak, 1-0 öne geçti.
İkinci sete çok etkili servis atarak başlayan Ziraat Bankası, rakip hücumlarını filü üstünde eritti. Ortadan geliştirdiği ataklar ile sayılar üreten kırmızı-beyazlılar, Rauwerdınk ve Marcus’un etkili oyunları ile teknik molaları 8-3 ve 16-8 önde geçti. Rakibini bu sette tam anlamıyla dağıtan Ziraat Bankası, 25-11’lik sonuçla seti alıp, durumu 1-1’e getirdi.

Haberin Devamı

RÖVANŞ 1 MART’TA İZMİR’DE

Üçüncü set iyi başlayan bu kez Apeldoorn oldu. Ziraat Bankası, çabuk toparlanıp dengeyi sağlarken, taktik servisler ile rakibini yakaladı ve skoru 10-10’da eşitledi. Sonraki bölümde, rakibin hücumlarına file üstünde iyi blok getiren, ortadan yaptığı hücumlarla da üst üste sayılar alan Başkent ekibi, ikinci teknik molada, 16-11’lik üstünlük sağladı. Koray ve Rauwerdink file üstünde başarılı olan Ziraat Bankası, farkı açtığı seti 25-16 kazanarak 2-1 öne geçti.
Dördüncü sete çok istekli ve hırslı başlayan Ziraat Bankası, bulduğu 4 sayılık farkı, teknik molalar da korumayı başardı. Bu avantajını setin sonuna kadar sürdüren kırmızı beyazlı ekip, rakibine kendisine yakınlaşma fırsat tanımadı ve seti 25-20 kazanıp, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.
Ziraat Bankası ile Draisma Dynamo arasındaki rövanş maçı, Başkent ekibinin yönetiminin aldığı karar uyarınca, 1 Mart Çarşamba günü İzmir’de oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!