Avrupa yolcusu kalmasın!

Güncelleme Tarihi:

Avrupa yolcusu kalmasın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 21:40

Karsan, Avrupa ülkelerinde minibüs kültürünü oluşturmak için harekete geçti. Karsan CEO’su Okan Baş, “Dominik Cumhuriyeti’nden Yunanistan ve Macaristan’a birçok ülkelerde Karsan markalı ürünlerimiz bulunuyor. Başta Fransa, Almanya, İspanya, İtalya olmak üzere yeni bir stratejimizi devreye aldık. Avrupa’ya da 300 adetlik bir ihracat hedefimiz var” dedi.

Haberin Devamı

KURULUŞUNUN 50’nci yılını geride bırakan ticari araç üreticisi Karsan, Avrupa ülkelerine açılmak için yeni stratejisini devreye aldı. Yerli pazarın sınırlı bir hacim sunduğunu ve Jest, Atak ve Star modellerini Avrupa’ya çıkarmak için harekete geçtiklerini ifade eden Karsan CEO’su Okan Baş, “Avrupa normlarını karşılayan ürünlerimizle, pazarlama stratejimizi yeniden oluşturduk ve geliştirdik. Şu anda başta Fransa, Almanya, İspanya, İtalya olmak üzere minibüs kültürünü, ara ürünlere yönelik alışkanlığı Avrupa’ya taşıyoruz, ilerleyebilecek de çok mesafemiz var. Jest, Atak ve Star için bu yıl Avrupa’ya da 300 adetlik bir ihracat hedefimiz var. Aslına bakacak olursak ilk sinyaller daha fazlasını da hissettiriyor. Tabii ki hali hazırda Dominik Cumhuriyeti’nden Yunanistan ve Macaristan’a birçok ülkelerde hali hazırda Karsan markalı ürünlerimiz bulunuyor. Geçtiğimiz yıl ihraç kayıtlı satışlar dahil 100 milyon dolarlık bir yurtdışı satış gerçekleştirdik. Ciromuzdaki ihracat payımız ise yüzde 60 oranında gerçekleşti” dedi.

Haberin Devamı

MADRİD’E ELEKTRİKLİ MODEL

Elektrikli araç modellerine odaklanmaya devam ettiklerini belirten Baş, şunları söyledi: “Avrupa’ya açılım hedefleri doğrultusunda Madrid Belediyesi’nde elektrikli aracımızı gösterdik. Bu noktada Madrid Belediyesi, şehrin en yoğun ve turistik bölgesinde kullanmak üzere 18 adet araç ihalesi açacak. Biz de elektrikli Jest’i, Madrid’in tarihi sokaklarında göstermek için elimizden geleni yapıyoruz. İlk test sürüşleri oldukça olumlu geçti. Beklenen 12 saatlik verimlilik, menzil ve tırmanma gücü performansında rakiplerimizin yüzde 35 üzerine çıktık.”

Ayrıca Baş, 2017’nin sonundan itibaren 3 yıl süreyle 900 adet elektrikli otobüsün üretimi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekleyerek, ABD Posta Servisi’nin ihalesi sürecine ilişkin, “6 adet prototip siparişi verildi. Biz 2017 yılının son çeyreğinde 6 adet aracın prototipini teslim edeceğiz. Karsan olarak bu ihalede şansımızı azımsanmayacak kadar çok görüyoruz. Proje kapsamında 10 yılda 180 bin adede yakın araç alınacak. Şu anda hedefimiz prototipi en iyi şekilde hazırlamak ve dilediğimiz sonucu almak” diye konuştu.

Haberin Devamı

YENİ JETS+ İDDİALI

KARSAN, ürün yelpazesinin amiral gemisi konumundaki Jest’i yeniledi ve Jest+ modelini müşterilerinin beğenisine sundu. Mayıs ayı başı itibariyle üretimine başlanan Jest+, yenilenen yürüyen aksamı ve güçlü turbo beslemeli dizel motorunun yanı sıra yeni tasarımıyla dikkat çekiyor. 2 yıl ve sınırsız km garantisiyle Jest+, 130 bin TL’den başlayan satış fiyatına sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!